Foto: Gata Pabērza kolāža

Kas kopīgs latviešu Laurim un somu Lauri? Droši vien ne mazums, bet viena lieta pavisam droši – par abiem pagājušajā nedēļā rakstīja sporta medijs MVP. Aprīli noslēdzām ar vairākām aizraujošām tēmām.

'Vilinošam piedāvājumam neatteikšu.' Laura Dārziņa hokeja atkarība

Foto: LETA

Laura Dārziņa vārds cauri gadiem ir bijis viens no nemaz ne tik daudzajiem Latvijas hokeja izlases kvalitātes zīmogiem. Pēc pārbaudes spēlēm Lielbritānijā Lauris – nu jau kā izlases treneris – nepiespiestā gaisotnē piesēda uz garāku sarunu ar MVP. Par nozagtajiem goliem un Latvijas hokeja bīstamāko draudu, par trenera šlipsi un draudzenēm nūjām, par vakariņām ar Federeru un izlaisto Robija Viljamsa koncertu, par Laviņa lidojumu un Meijas aliņiem – tik daudz garšīgu stāstu no Laura Dārziņa, ka jāuzmanās nepārēsties...

Lasīt vairāk

Raimonds Rudzāts: Tikmers ir perfekts Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas sporta aizkulisēs sācies žurku skrējiens. Žoržs Tikmers negrasās atdoties bez cīņas. Viņa gāzēji, sajutuši reālu iespēju, no telefona tastatūras pēdējās nedēļās neatiet ne soli. Kuluāros pašlaik norisinās procesi, kuri sporta sabiedrībai godu nedara. Taču tas nenozīmē, ka tie nav nepieciešami, jo pēc kārtīgas mazgāšanas neviens netīrāks no ūdens nav iznācis. Ja atskaita tos, kas procesa gaitā noslīkuši...

Lasīt vairāk

13 rekordi un ceturtdaļfināls: Rolanda Šmita sezona iederas Eirolīgas latviešu 'Slavas zālē'

Foto: ELTA

Mūsdienu Eirolīgas vēsturē Latvijai ir 22 spēlētāji. Lai arī aktuālajā sezonā mums ir mazākā pārstāvniecība pēdējo desmit gadu laikā (tikai divi spēlētāji), viens no viņiem – Rolands Šmits – aizvadījis sezonu, kas uzskatāma par vienu no individuāli spožākajām latviešu basketbolistu sezonām Eirolīgā. Andreja Siliņa paveikts pamatīgs darbs ar vēsturiskiem skaitļiem – basketbola gardēži noteikti novērtēs! 22 latvieši, 60 sezonas Eirolīgā – kurš kuru?

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā iepazīstinājām ar Tomu Rostoku, kuru šodien Latvija pazīst kā politologu un augstākā līmeņa starptautiskās drošības ekspertu, bet vēl pirms gadiem 20 sporta draugi zināja kā Latvijas izlases volejbolistu, pastāstījām par pasaules sporta zvaigžņu dažnedažādajām attiecībām ar obligāto militāro dienestu, kā arī aizstāvējām savu godu tendenciozu apgalvojumu priekšā, kas izskanēja kādā TV sižetā.

Kas gaidāms "MVP"

Svētku nedēļā piedāvāsim ne tikai svētku tēmas. Turpināsim ar jauniem atklājumiem basketbola trenera un viņa nepilngadīgās audzēknes attiecību sāgā, ielūkosimies viņnedēļ Eiropas basketbolu sašūpojušā kautiņa Madridē aizkulisēs, lūkosim saprast, kas šajā pavasarī "spīd" Teodoram Bļugeram, būs arī vēl viens stāsts par sportistiem un armiju, kā arī atgriešanās nesenā futbola Pasaules kausa norises vietā, kur sāk atklāties dažādi noslēpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!