Foto: Gata Pabērza kolāža

Plaša diapazona hokejs – apmēram tā var raksturot aizvadīto nedēļu sporta medijā MVP: no Kremļa līdz "Latvijas gāzes" koridoriem varbūt nav nemaz tik tālu (dažādās nozīmēs...), taču Lasvegasa jau ir krietni tālāks ceļojums. Taču neko darīt, Latvijas hokeja kartē tagad jāiezīmē arī šis ģeogrāfiskais punkts.

Pulkstenis tikšķ... Lasvegasas rulete Teodora Bļugera karjerā: apgredzenos vai izspļaus?

Foto: AFP/Scanpix/LETA

NHL spēlētāju maiņu dzirnavas šogad griežas ar iepriekšējās sezonās neredzētu jaudu, un palos iekļuvis arī Teodors Bļugers – kopš pagājušās nedēļas latvietis vairs nav Pitsburgas "Penguins" ceturtās maiņas balsts. Viņa jaunais klubs "Golden Knights" paguvis iemantot reputāciju spēlētāju vidū – Lasvegasā rezultātus liek augstāk par cilvēcību... Kādas ir Bļugera izredzes grēku pilsētā izvilkt Stenlija kausa lozi, un kāpēc "Penguins" līdzjutēji pieprasa ģenerālmenedžera atlaišanu?

Lasīt vairāk

Raimonds Rudzāts: Kāpēc Rīga pasaules čempionātu hokejā vairs negaida kā svētkus

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules čempionāts hokejā jau pēc nepilniem trim mēnešiem. Rīkotājas gods kopā ar somiem uzticēts arī Latvijai, taču šogad galīgi nav sajūtas, ka Latvija gatavotos svētkiem. Biļešu pārdošanas rādītāji – pieticīgi. Valsts līdzfinansējuma – joprojām nav. Turklāt valsts sporta vadības redzējums tā sākotnējā redakcijā bija notēmēts uz to, lai Latvijas izlase savā mājas čempionātā spēlētu teju vai ar otro sastāvu. Kādi apstākļi gāzuši no troņa savulaik spēcīgāko un ietekmīgāko zīmolu Latvijas sportā?

Lasīt vairāk

'Man loģiskais ceļš nekad nav paticis...' Toms Leimanis gatavs turpināt pārsteigt

Foto: LETA

Debija izlasē 27 gadu vecumā nav gluži tipisks ieraksts basketbolista karjeras CV. Vēl neparastāk, ja šādā vecumā kļūsti par vienu no izlases atslēgas spēlētājiem. Toms Leimanis atzīst, ka viņam patīk savs karjeras ceļš, kas bijis citāds un interesantāks. Toma izredzes aizbraukt uz Pasaules kausa finālturnīru nemaz nešķiet tik nereālas.

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā papētījām Renē Fāzela savdabīgo personību: zobārsts, hokeja eksperts un nu arī ābolu magnāts – šķiet, šveicietis ir ja ne emulators, tad plaša profila speciālists gan, taču galvenā profesija viņa dzīvē šobrīd ir viena – Kremļa noderīgais idiots... Sākoties martam, pastāstījām arī par koledžu sporta popularitātes fenomenu ASV, kas pirmajā acu uzmetienā var šķist dīvains, tomēr, saliekot uz papīra visus objektīvos faktorus – izrādās pavisam likumsakarīgs.

Kas gaidāms "MVP"

Nedēļu jau esam uzsākuši ar Armanda Pučes aktuālo sleju, kurā viņš ieskicē savu pieredzi aizvadīto nedēļu laikā – kas pēc vadošo Kremļa propagandistu aicinājuma ierādīt lecīgajam latvietim viņa vietu izvērtušās visnotaļ interesantas. Turpinājumā lasītājus gaida kāda interesanta reportāža no Bahreinas, kur nedēļas nogalē startēja F-1 jaunā sezona, vēl nebijušu šķautni prioritāro sporta veidu izraudzīšanās ziepju operā sniegs jaunākā epizode Raimonda Rudzāta organizēto video diskusiju sērijā, sagaidīsim Latvijā kādu ļoti promenentu, taču pretrunīgu viesi, kā arī atgriezīsimies pie stāsta par basketbola Pasaules kausu un pārsteidzošāko komandu, kas pošas uz šo turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!