Foto: Gata Pabērza kolāža

Cilvēks ir adaptīva būtne, un jūtams, ka mēneša laikā, kopš Ukrainas zemi jau plosa krievu teroristi, daudzu prātos tēma "karš" mazpamazām transformējas – no šoka un ārkārtas stāvokļa, kas paralizē prātu un atvirza otrajā plānā jebkuras citas domas, pārvēršoties par satraucošu ikdienas sastāvdaļu, kas iemācījusies sadzīvot ar pārējām. Arī sporta medijā MVP pamazām atgriežas citas tēmas, tomēr fokuss paliek nemainīgs – noziegumi, kas tiek šobrīd pastrādāti Ukrainā. Te trāpīgs vārds atkal bija sakāms Armandam Pučem...

Armands Puče: Čekists pie atvērta zārka

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Krievu okupantu uzbrukums Ukrainai it kā jau neliek nolaisties līdz pašmāju mēsliem, bet – varbūt tieši šobrīd ir teicamākais brīdis, lai pieliktu punktu kādam laikmetam, ko līdz šim ir ietekmējuši un diktējuši politiskās vides korumpanti, kolaboranti un tamlīdzīgi sugas kaitnieki," rosina Armands un piedāvā nelielu analīzi – ne tikai par tādiem savdabīgiem kadriem kā Juris Savickis, par kuru ilūziju nekad nav bijis, bet arī viņa pasaules redzējuma un ideoloģijas sekotājiem. Piemēram, ir mums tāds uzņēmums kā "Latvijas Gāze"...

Lasīt vairāk

'Jūs esat fantastiska tauta...' Ukraiņu bērni Latvijā sporto un aizmirstas pēc kara šausmām

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ukrainas mūsdienu vēsture tagad ir sadalīta divos posmos – pirms un pēc 2022. gada 24. februāra. Agrā rīta stundā tūkstošus Ukrainas iedzīvotāju pamodināja sprādzienu trokšņi. Šodien daļa jauno basketbolistu un hokejistu ar vai bez savām ģimenēm atraduši patvērumu Latvijā. Daudz pārdzīvojuši, stipri noguruši un joprojām cenšas pierast, ka nav jāsatraucas, kad kaut kur netālu atskan trauku šķindoņa. Jānis Freimanis uzklausīja viņu stāstus, emocijas un cerības.

Lasīt vairāk

'Patiesībā biju jau miris...' Kristians Ēriksens – atgriezies futbolā no aizsaules

Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

No Kristiana Ēriksena dzīves ir izdzēstas četras minūtes. Viņam nav atmiņu par tām, jo tieši tik ilgs bija laiks, kad spēles laikā mediķi Kopenhāgenas stadiona laukumā cīnījās par dāņu futbolista dzīvību pēc pēkšņas sirds apstāšanās. Lai gan Dānija piekāpās Somijai, vērtīgāko uzvaru todien izcīnīja Ēriksens – pateicoties izlēmīgai mediķu rīcībai, atsāka pukstēt viņa sirds, pateicoties medicīnas modernajām tehnoloģijām, viņš atkal var spēlēt futbolu. Anglijas premjerlīgā un jau pagājušās nedēļas nogalē – arī Dānijas valstsvienībā. Ar pirmo pieskārienu bumbai gūstot vārtus.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā ieskicējām ceļu, pa kuru šobrīd aizsoļojis Krievijas sports – pastāstot par Dienvidāfrikas gadījumu, kas aparteīda politikas dēļ bija izolēta no starptautiskās sabiedrības, tajā skaitā – 30 gadus arī sportā. Tajos pašos platuma grādos vēl viena tēma – par Krievijas sporta zvaigznēm, kas pēdējo gadu laikā atļāvušās gandrīz neiedomājamo: publiski uzstāties pret Kremļa īstenoto politiku un personīgi Vladimiru Putinu. Visbeidzot – nosvinējām mazu jubileju: pateicoties beisbolistiem, Ziemeļamerikas sports (precīzāk, tā četras tās vadošās līgas – NBA, NHL, NFL un MLB) šoziem bija spiests piedzīvot jau 25. streiku vēsturē. Tam par godu sīkāk izzinājām, kas ir lokauts – kas par zvēru, kāpēc plosās un kā parasti tiem savaldīts.

Kas gaidāms "MVP"

2022. gada 13. nedēļas iesākumā MVP slejās Māra Novika raksts par Krievijā mīklaini aizturēto un iestrēgušo pasaules labāko basketbolisti Britniju Graineri, bet turpināsim ar vēl kādu dāmu – austrālieti Ešliju Bārtiju, kas pasaules tenisa pirmās raketes statusā pieņēmusi lēmumu par karjeras beigšanu tikai 25 gadu vecumā. Dosimies uz Latvijas sporta svaigāko jaunbūvi, ar ko lielas cerības saista vieglatlēti, lūkosim pētīt kādu uz Ukrainas kara fona provokatīvu dīvainību Latvijas hokeja līgas medaļu cīņās, iepazīsimies ar Latvijas boksa jauno cerību, citā rakursā atgriezīsimies pie tēmas par sportistiem un militārajiem konfliktiem, kā arī ielūkosimies kāda skandāla aizkulisēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!