Foto: Gata Pabērza kolāža

Lai gan rīti un vakari aiz loga paliek arvien gaišāki un nu jau arī siltāki, ziemas laikā uzkrātās negācijas vēl tikai meklē savu ceļu prom no cilvēku prātiem un ikdienas. Varbūt tāpēc pagājusī nedēļa sporta medijā MVP izvērtās tāda patumša – asa diskusija part problēmām hokejā, mūsdienu Krievijas sporta portrets, Roberta Uldriķa nedienas Nīderlandē...

Ja nepateiksi 'Heil Hitler!', nebūs ne naudas, ne iespēju... Intervija ar krievu sporta žurnālistu

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kas notiek ar Krievijas sportu pašlaik un kāda izskatās tā nākotne? Vai Krievijas sports jebkad ir bijis ārpus politikas un vai krievu sportistiem jāļauj piedalīties olimpiskajās spēlēs? Plaša MVP saruna ar 56 gadus veco sporta žurnālistu Aleksandru Šmurnovu, kurš Krieviju pameta jau pāris dienu pēc iebrukuma Ukrainā un vairākkārt paudis savu nostāju un viedokli par sporta notikumiem "YouTube" kanālā "Popuļarnaja politika".

Lasīt vairāk

Vai tiesas spriedums atvērs Pandoras lādi? Diskusija par problēmām bērnu hokejā

Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Aizvadītā gada nogalē plašu rezonansi sabiedrībā iemantoja tiesas spriedums, kurā par nepareizu jaunā hokejista trenēšanu 40 000 eiro kompensācija solidāri jāmaksā trenerim, viņa pārstāvētajam sporta klubam un Veselības ministrijai. Spriedums atraisīja plašas diskusijas, kuru centrā ir attiecību trijstūris: jaunie hokejisti – viņu vecāki – treneri. Kāpēc Latvijas bērnu hokejam ir raksturīgas galējības? Kā veicināt vecāku un treneru kompetenci, lai hokeja apguves procesā neciestu bērns? Kur sākas un kur beidzas vecāku, treneru un mediķu tiesības un pienākumi? Galu galā – ko nozīmē spriedums minētajā procesā, un vai tas var kļūt par precedentu, kam sekos prasību lavīna?

Lasīt vairāk

'Vaina nav tikai manī...' Uldriķis par traģisko sezonu, kapteiņa apsēja atņemšanu un nākotni

Foto: AP/Scanpix/LETA

"Bez iedvesmas, nopērta un pazemota," tā par savas pilsētas futbola komandas "Cambuur" bezcerīgo zaudējumu pret Amsterdamas "Ajax" viņnedēļ rakstīja respektablais laikraksts "Leeuwarden Courant". Pēc necerēti veiksmīgas pagājušās sezonas klubs šobrīd piedzīvo katastrofu un ir ceļā uz izlidošanu no Nīderlandes futbola elites. Labākā situācijā nav arī šajā komandā spēlējošais latviešu uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš cīņu pret "Ajax" noskatījās no rezervistu soliņa. Šosezon viņš vārtus nav guvis un vēl nav ieguvis novembrī ieceltā trenera uzticību...

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā kārtējā trāpīgā Armanda Pučes sleja par olimpisko "polonēzi", Starptautiskās olimpiskās komitejas varas vīriem mēģinot dejot vienlaikus ar krieviem, ukraiņiem un baņķieriem, stāsts par 2002. gada NBA izslēgšanas spēlēm, kurā Sakramento "Kings" komandai faktiski vienas ceturtdaļas laikā tika nozagts pelnītais čempiona tituls, kā arī uz svētdienas "Super Bowl" spēles viļņa – raksts par brāļiem Kelsī, kas šogad satikās aci pret aci cīņā par prestižo trofeju, un vienlaikus arī par gadījumiem citās Ziemeļamerikas vadošajās līgās, kad kaujā par pašu vērtīgāko balvu nācies sastapties brāļiem.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā būs lasāms kāds skaudrs dzīvesstāsts, kas noteikti būs emocionāli tuvs tiem, kas savulaik basketbolā trenējušies Ogres pusē, lūkosim izprast kādas ledus trases rentablas pastāvēšanas formulu, kas varētu būt interesanta arī tāda paša tipa Siguldas būvei, par ko jau pasen velkas tumši diskusiju mākoņi, Raimonda Rudzāta sleja par arvien saspringtāko sacīksti, kurš no mums būs... lielāks "ukrainis". Pasekosim, kā no sportistu maciņiem pazūd miljoni, kā arī sagaidīsim NBA Visu Zvaigžņu spēles nedēļas nogali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!