Foto: Gata Pabērza kolāža

Sarūmējoties Saeimas vēlēšanu batāliju drūzmā, pagājušajā nedēļā sporta medijs MVP lika uzsvaru uz "mazāk, bet labāk" – lasītājiem tika nogādāti pieci materiāli, toties visi ar pievienoto vērtību, ko apliecināja arī jūsu tiem pievērstā uzmanība. Kam tuvāks hokejs, kam basketbols, kam volejbols vai vieglatlētika – bez sava nedēļas deserta nenācās palikt nevienam.

'Aizņemies naudu no mammas.' Vietējā volejbola agonija

Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Sasniegts zemākais punkts... Tik nesaudzīgi savos vērtējumos ir paši volejbolisti, aicināti novērtēt Latvijas vadošo volejbola komandu jaudu. Spēlētāji paver priekškaru uz neizmaksātām aplokšņu algām kā vides gremdētājām un citiem volejbola ķēķa absurdiem, vadošie reklāmdevēji skaidro, kāpēc volejbols var pat nemēģināt nākt pēc naudas, ilggadēji volejbola apskatnieki akcentē vājo menedžmentu, bet federācijas vadība sola strādāt pie klubu volejbola kā produkta. Postažu trāpīgi apkopoja Raimonds Rudzāts.

Lasīt vairāk

Elvis Merzļikins par fiasko ar izlasi, cerībām un bailēm: 'Savā dzīvē salūtu vairs neskatīšos...'

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kopš pēdējā pasaules čempionāta negatīvās pieredzes kopā ar Latvijas valstsvienību Elvis Merzļikins bija izvēlējies labāk paklusēt un medijos praktiski nav bijis manāms. Tomēr MVP aicinājumam atsaucās. Ne tikai par čempionāta aizkulisēm, bet arī mentālajām problēmām pēc sava tuvā drauga Matīsa Kivlenieka traģiskās nāves, kuras ne tikai ietekmēja sniegumu laukumā pagājušajā NHL sezonā, bet atstājušas dziļus pēdu nospiedumus arī ikdienas dzīvē un ģimenē – Elvis atklātā intervijā Almantam Poikānam.

Lasīt vairāk

'Man pateica – tas jau nav karš, bet speciālā operācija...' Mejeris par Krieviju, Banki un Porziņģi

Foto: LETA

Spēlētāji, kuri pirmkārt piedāvā kvalitatīvi paveiktu melno darbu, nav pieprasītākā prece leģionāru tirgū, bet Marekam Mejerim tieši ar šo "piedāvājumu" izdevies kļūt par stabilu vērtību Eiropas basketbola tirgū. Sarunā ar Andreju Siliņu viņš stāsta par notikumiem kara sākumā, kas lika ienesīgu pamest ilgtermiņa līgumu Krievijā, nonākšanu Izraēlā, nesenajām spēlēm valstsvienībā un individuālajiem treniņiem ar Kristapu Porziņģi, kā arī skaidro priekšstatu par savu it kā lielāko profesionālo trūkumu – sportiskā niknuma un nekaunības trūkumu laukumā.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā publicējām plašāku Ievas Zundas portretu – pastāstot par šobrīd, iespējams, uzņēmīgāko un profesionālāko funkcionāru Latvijas sportā, kas augstvērtīgai karjerai vieglatlētikas skrejceļā spējusi rast turpinājumu, uzņemoties vadīt dažādas sporta organizācijas un būves, tostarp šobrīd – Siguldas ledus trasi. Sava vieta dzīvē pēc sporta karjeras tagad vēl tikai jāatrod Rodžeram Federeram, kurš nesen paziņoja par sportista gaitu noslēgšanu – pagājušajā nedēļā stāsts arī par viņu un viņa sievas Mirkas lomu globālajos panākumos.

Kas gaidāms "MVP"

Skaidrosim, kas patiesībā notika kādā skandalozā vakarā Valmierā, iedzersim pa pāris kausiem alus, lūkosim izzināt, vai un kad beidzot cilvēkam izdosies uzvarēt cīņā ar maģiskajām divām stundām, pavērsim Singapūras priekškaru (trases, nevis satīna) un sagaidīsim jaunās NHL sezonas starta šāvienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!