Foto: Gata Pabērza kolāža

Nemainīgi gadu no gada Latvijas hokejā ir šī viena nedēļa – kas iesākas ar lielām cerībām, ka šis nu būs tas pavasaris, kad zvaigznes virs galvas sastāsies pareizajā kombinācijā, bet noslēdzas ar atziņu, ka – nē, nebūs gan. Nu šī neizbēgamā nedēļa ir laimīgi aiz muguras, un tagad varam skatīties tālāk un gaidīt vasaru. Tiesa, par hokeju sporta medijs MVP ne tikai rakstīja, bet vēl rakstīs – arī šonedēļ. Jo punkts taču jāpieliek. Bet šajā apskatā, kā ierasts – par to, ko sastrādājām viņnedēļ.

Raimonds Rudzāts: Kur pazudis hokeja 'pavasara trakums'?

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Vēl pēdējie metri, un Latvijas hokeja izlase būs noklibojusi vēl vienu pasaules čempionātu. Nekrītot kaunā (stāvu zemāk), bet arī nepaceļoties spārnos (nepretendējot uz astoņnieku), jeb – kā lielākoties katru gadu. Ļaudis Latvijā hokeja notikumiem sekoja, taču, kā to novēroja arī Raimonds Rudzāts – ne vairs ar kādreizējo azartu un entuziasmu. "Joprojām vadošais sporta veids, taču savu dominējošo statusu sabiedrībā sen pazaudējis." Kāpēc tā? Lūk, Raimonda desmit iemesli. Racionāli, pragmatiski, skaudri, emocionāli...

Lasīt vairāk

'Esmu labs spēlētājs, un tas nav jāslēpj'. Roberts Uldriķis un viņa lielais ego

Foto: F64

Latviešus, tostarp Latvijas sportistus, raksturo ziemeļnieku mentalitāte – nelīst pirmajās rindās, neizcelt sevi, labāk klusām padarīt darbu, nekā avansā piesolīt kādu gramu par daudz. Roberts Uldriķis sapratis, ka tas nav viņam. Debijas sezona Eiropas sestajā spēcīgākajā futbola līgā Nīderlandē noslēgusies uz daudzsološas nots, un sarunā ar MVP augumā raženais Latvijas izlases uzbrucējs atklāj tās aizkulises.

Lasīt vairāk

Armands Puče: 'Savickis' rakstās ar Z

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Ja mēs raujam gaisā padomju armijas slavinošos pieminekļus, tad gaisā jārauj arī tie, kas visus šos gadus – un joprojām! – zem saviem latviešu tautas tērpiem nēsā krievu speciālo dienestu formas blūzes ar uzplečiem. Par Savicki nav nekādu šaubu – viņa uzvārds jau Kremļa algu sarakstos sen kā rakstās ar zīmīgo Z. Bet mums taču vēl ir bariem tādu..." Armands rosina ņemt rokā slotu. Ja reiz talka un tīrīšana, tad arī pa tumšākajiem kaktiem un stūriem.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā iepazīstinājām ar Latvijas hokeja izlases aizsargu Kristapu Zīli, kura karjerā par pavērsiena punktu kļuva tikšanās ar nu jau mūžībā aizgājušo hokeja "Dzelzs vīru" Kārli Skrastiņu. Ja līdz tam viņa elks sportā bija Sandis Ozoliņš, tad tagad Kristaps metas zem katras ripas, kas lido viņa komandas vārtu virzienā... Katram no mums piemīt savas īpatnības, bet Rafaelam Nadalam to ir ļoti daudz. Sagaidot "French Open" sākumu, kur spāņu tenisa ģēnija līdzšinējā bilance ir 105 uzvaras 108 mačos – stāsts par Rafas daudzajām māņticībām un apsēstībām. Tāpat – pastāsts no vēstures, kas atklāj Arnolda Švarcenegera ģimenes tumšās pagātnes lappuses, ar kurām "Terminators" nelepojas, taču guvis iedvesmu, atbalstot Ukrainu cīņā pret iebrucējiem.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ pieliksim punktu šāgada hokeja čempionāta peripetijām, gan analizējot Latvijas izlases gaitas, gan ieskatoties vienas citas valstsvienības ģērbtuvē. Turpat hokeja saimniecībā atrodams arī stāsts par leģendāro NHL klubu Toronto "Maple Leafs", kura ieilgušo melno sēriju tagad jātver personīgāk – ņemot vērā Kristiāna Rubīna klātbūtni šajos procesos. Bet, ja par neveiksmēm – tad turpat arī stāsts par "Mercedes" straujo šļūcienu lejup F-1 hierarhijā. Būs arī basketbols un Latvijas ambīcijas kādā vēl neapgūtā nišā, un mazliet PSRS sporta iedomātās varenības analīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!