Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli otrdien nepabeidza Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, par kura savainojuma nopietnību nav zināma.

Savainojumu Girgensons guva otrdienas mačā pret Kolumbusas "Blue Jackets", kurā "Sabres" uzvarēja ar 4:2, bet latvietis izcēlās ar gūtiem vārtiem mazākumā un rezultatīvu piespēli. Latviešu uzbrucējs otrā perioda vidū vienā no epizodēm palika uz ledus, kad ripa pēc pretinieka spēcīga metiena trāpīja viņam pa labās kājas potīti. Girgensons laukumu atstāja tikai ar komandas biedru palīdzību, uzreiz devās uz ģērbtuvēm, un spēlē vairs nepiedalījās.

Dažas sekundes pirms Girgensona epizodes savainojumu guva arī viņa maiņas biedrs Tailers Eniss, kuram ripa trāpīja pa ķermeņa apakšējo daļu. "Sabres" pagaidām komentārus nesniedz par abu hokejistu veselības stāvokli, tikai informējot, ka abiem trešdien tiks veiktas medicīniskās pārbaudes.

"[Girgensons] visas sezonas gaitā bija nozīmīga komandas daļa. Smagi bija vērot, ka viņš saļimst uz ledus. Un tas pats par Taileru. Viņi abi ir ļoti nozīmīgi spēlētāji komandai. Labi, ka spējām izcīnīt uzvaru, un ceram, ka ar viņiem viss būs kārtībā," teica "Sabres" spēlētājs Kodijs Hodžsons.

Tikmēr daži Ziemeļamerikas masu mediji vēsta, ka "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans ir noraizējies par Girgensona veselību, jo pirmās pazīmes neesot bijušas iepriecinošas. "Protams, ka esam uztraukušies. Turam īkšķus un ceram, ka viss būs labi," izteicies Nolans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!