Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļā divos mačos "hat-trick" guvušais Ņujorkas "Islanders" uzbrucējs Džons Tavaress atzīts par aizvadītās nedēļas labāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) labāko spēlētāju.

Tavaress palīdzēja "Islanders" komandai izcīnīt divus panākumus trīs mačos. Viņš iemeta trīs ripas un atdeva vienu piespēli uzvarā pret Arizonas "Coyotes" (5:3), kā arī "hat-trick" guva panākumā pret Nešvilas "Predators" (6:2).

Šiem mačiem pa vidu "Islanders" ar 4:6 zaudēja Minesotas "Wild" komandai, taču Tavaress šajā cīņā palika tukšā.

Spēlē pret "Coyotes" talantīgais uzbrucējs desmito reizi savā NHL karjerā izcēlās ar četriem punktiem spēlē, savukārt pret "Predators" viņš astoto reizi NHL spēlē iemeta vismaz trīs ripas.

Tavaress šosezon 11 mačos guvis deviņus vārtus, kas ir trešais labākais rādītājs līgā.

Tikmēr nedēļas otrās zvaigznes tituls ticis NHL jaunpienācējas Vegasas "Golden Knights" vārtsargam Oskaram Danskam.

Viņš izcīnīja divas uzvaras divos mačos, ielaižot tikai vienu ripu un atvairot 96,8% metienu.

Lasvegasas komanda ir iesākusi izcilu debijas sezonu, kāda nav bijusi pa spēkam nevienai citai līgas jaunpienācējai, jo deviņos mačos ir izcīnītas astoņas uzvaras.

Dansks atvairīja 29 metienus uzvarā 4:2 pret Čikāgas "Blackhawks", kamēr pret Kolorādo "Avalanche" viņš atvairīja visus 32 metienus, palīdzot "Golden Knights" tikt pie uzvaras ar 7:0.

Jau vēstīts, ka savainojumus guvuši abi "Golden Knights" komandas vārtsargi Marks Andrē Flerī un Malkolms Subans, līdz ar to vienībai talkā devās Dansks, kuram sezonu bija paredzēts aizvadīt Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Visbeidzot nedēļas trešās zvaigznes tituls ticis Otavas "Senators" uzbrucējam Žanam Gabrielam Pažo, kurš trīs spēlēs guva vienus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, kamēr komanda tika pie viena panākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!