Foto: AFP/Scanpix

Monreālas "Canadiens" "policists" Džons Skots, kuru viņa iepriekšējā kluba līdzjutēji negaidīti iebalsoja šīssezonas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēlē, vēl nezina, vai tajā maz varēs piedalīties.

Kad vēl Džons Skots pārstāvēja Arizonas "Coyotes", viņš saņēma vislielāko balsu skaitu un pēc jaunajiem "All Star" spēles noteikumiem, Skotam bija jākļūst par Klusā okeāna izlases kapteini.

Janvāra pirmajā nedēļā 33 gadus vecais uzbrucējs no Arozinas "Coyotes" tika aizmainīts uz Monreālas "Canadiens" un nekavējoties nosūtīts uz "kanādiešu" fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

"Diemžēl neesmu lietas kursā; no NHL neko neesmu dzirdējis, tā kā pat nezinu, ko gaidīt," saka Skots. "Protams, ka izbrīnījos, jo negaidīju, ka mani aizmainīs prom. Taču tā ir mūsu darba daļa. Es priecājos pievienoties "Canadiens" un Sentdžonsas "Ice Caps". Ar Monreālas kluba vadību esam sazinājušies, viņi zina manu spēles stilu un ja gribēs mani redzēt komandā, esmu tam gatavs. Bet pagaidām darīšu savu darbu AHL."

Savukārt ar skarbu līdzjutēju kritiku klajā nācis autoritatīvais NHL eksperts Dons Čerijs, kurš nosoda Džona Skota iebalsošanu "All Star" komandā. "Jūs, stulbeņi, kas izvēlējāties Skotu dalībai "All Star" spēlē, jūs esat ieriebuši puisim, kurš mierīgi spēlēja pa sešām, pa 12 minūtēm mačā un atstrādāja savu NHL līgumu. Tagad jūsu dēļ viņš spēlēs AHL un attiecīgi tik arī pelnīs. Ļoti smieklīgi, vai ne?" nesaudzīgs intervijā TV bija hokeja speciālists. "Līdzjutēji ņēma un izdomāja: "ziniet, lai ieriebtu NHL, ievilksim Zvaigžņu spēlē hokejistu, kurš sezonā nav guvis nevienus vārtus. Būs smieklīgi." Bet tagad četrām ģimenēm ir jāmaina dzīvesvieta. Domāju, jūs ar sevi ļoti lepojaties."

""All Star" spēle jaunajā formātā būs lieliska. Bet jūs to visu centāties sabojāt un salauzāt karjeru puisim, kurš NHL vairs neatgriezīsies. Kaunieties!" saka Čerijs, kurš pats ir bijis NHL spēlētājs un treneris, bet tagad ir televīzijas komentētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!