Latvijas hokeja vārtsargi sev izkarojuši vietu spēcīgās līgās, turklāt šajā sezonā vairākiem izdevies sevi apliecināt no labākās puses. Pieņemot, ka pavasarī visi vārtsargi būs veseli un pieejami, Latvijas izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam būs jāpalauza galva, kurus ņemt uz pasaules čempionātu un kā dalīt spēles laiku.

Līdz šai sezonai tikai trīs vārtsargi no Latvijas spēlējuši Nacionālajā hokeja līgā (NHL) – Artūrs IrbePēteris Skudra un Kristers Gudļevskis. Taču šosezon šim sarakstam pievienojās arī Elvis Merzļikinsun Matīss Kivlenieks, kuri abi spēlē Kolumbusas "Blue Jackets". Eiropā lielisku sezonu aizvada arī Jānis Kalniņš un Ivars Punnenovs, savukārt Kristeram Gudļevskim sezona iesākās neveiksmīgi Rīgas "Dinamo" sastāvā, taču viņš Vācijas čempionātā sāk atgūties.

Diezgan droši var apgalvot, ka Latvijas hokejā šie ir ziedu laiki vārtsarga pozīcijā. Kad NHL spēlēja Irbe un Skudra, tad tikai Irbe rāvās palīdzēt Latvijas valstsvienībai, bet stabils otrais numurs bija Sergejs Naumovs. Pēc tam nāca Edgara Masaļska laiki Latvijas izlasē, kurš pamanījās nospēlēt 139 spēles. Šobrīd Merzļikins sevi apliecinājis kā valsts labāko vārtsargu, bet situācija šajā pozīcijā ir tik labvēlīga, ka satraukuma nebūtu, ja vārtus sargātu Kalniņš, Punnenovs, Gudļevskis vai Kivlenieks.

Elvja mānija Kolumbusā

Merzļikins savu debijas sezonu NHL iesāka smagnēji, un ilgu laiku "Blue Jackets" ar viņu vārtos nespēja uzvarēt, tāpēc viņam biežāk nācās palikt rezervē. Pie savas lielās iespējas uz laiku kļūt par "Blue Jackets" pamatvārtsargu viņš tika 2019. gada izskaņā, kad savainojumā iedzīvojās soms Jonass Korpisalo. Viņš traumu guva pēcspēles metienos pret Čikāgas "Blackhawks", un drīz pēc tam kļuva zināms, ka soms nevarēs spēlēt ilgāku laiku.

"Jāatzīst, ka es biju nedaudz uztraukts, kad Korpisalo guva savainojumu. Visi biji dzirdējuši, cik talantīgs ir Merzļikins, bet varēja redzēt, ka neveiksmīgais sezonas sākums viņu ietekmēja," portālam "Delfi" atzina "Blue Jackets" apskatnieks NHL mājaslapā internetā Džefs Svoboda. "Viņš, iespējams, centās izdarīt pārāk daudz, vēlējās būt galvenais varonis pirmajās spēlēs, jo viņam šķita, ka vajag atstāt pozitīvu iespaidu uz cilvēkiem, nevis vienkārši spēlēt savu spēli. Tāpēc nevarēja zināt, kā viņam veiksies. Es domāju, ka ātri varēja pateikt, ka viņš ir pavisam cits spēlētājs, kad ieradās treniņā pēc Korpisalo savainojuma gūšanas. Merzļikins bija vairāk koncentrējies, bija gatavs darbam. Kad viņš guva pirmās divas uzvaras, viss šis papildu spiediens pazuda un viņš varēja spēlēt savu spēli."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!