Foto: AFP/Scanpix
Nešvilas "Predators" kapteinis Šī Vēbers arbitrāžas tiesā ir izcīnījis sev rekordlielu algu uz vienu sezonu – 7,5 miljonus dolāru, ziņo Nacionālā Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

Klubs un Vēberu nav varējuši vienoties par ilgtermiņa līgumu; hokejists rēķinājies ar 8,5 miljoniem dolāru, bet "Predators" bija gatavs maksāt viņam gandrīz divreiz mazāku summu – 4,75 miljonus dolāru, un arbitrāžas tiesa lēma par labu Vēberam. Pēc nākamās sezonas beigām Vēbers atkal kļūs par brīvo aģentu, ja hokejistam atkal neizdosies vienoties ar "Predators".

Tādējādi 25 gadus vecais Vēbers ir kļuvis par vislabāk apmaksāto NHL aizsargu, pārspējot Skota Nīdermaijera 2004. gada rekordu, kad viņš parakstīja līgumu ar Ņūdžersijas "Devils" par septiņiem miljoniem dolāru.

Šī Vēbers NHL aizvadījis 402 spēles, kurās guvis 80 vārtus un izdarījis 134 piespēles, turklāt visas – Nešvilas klubā. Divreiz Vēbers iebalsots NHL Zvaigžņu izlasē, bet pēc aizvadītās sezonas tika nominēts Norisa balvai, ko saņem sezonas labākais NHL aizsargs.

2010. gada Vankūveras ziemas Olimpiskajās spēlēs Vēbers kopā ar Kanādas hokeja izlasi kļuva par olimpisko čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!