Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālā hokeja līga (NHL) bargi sodījusi Vašingtonas "Capitals" par Covid-19 sanitārā protokola neievērošanu. Komanda tuvākajos mačos iztiks bez krievu hokejistu četrinieka – ari savas lielākās zvaigznes Aleksandra Ovečkina.

NHL savā paziņojumā norāda, ka Vašingtonas komandai piespriests 100 000 ASV dolāru sods par noteikumu pārkāpumu. Sods piespriests par to, ka vairāki komandas pārstāvji socializējušies un bijuši ciešā kontaktā, nelietojot sejas aizsargmaskas.

Kā vēsta Ziemeļamerikas masu mediji, komanda sodu saņēmusi par krievu hokejistu pārkāpumiem. Ovečkins, Jevgeņijs Kuzņecovs, Dmitrijs Orlovs un Iļja Samsonovs izbraukuma spēlē nav ievērojoši striktos noteikumus, ilgstoši kopā atradušies vienā viesnīcas numuriņā, neievērojot noteikto distancēšanos. Visa krievu četrotne šobrīd atrodas karantīnā, nevar piedalīties spēlēs, turklāt Samsonovam esot arī atklāts Covid-19.

"Capitals" jau paudusi nožēlo par notikušo un atvainojusies par hokejistu rīcību. "Esam vīlušies par spēlētāju rīcību, kopīgi pavadot laiku viesnīcas numuriņā un ārpus komandas noteiktām zonām. Mēs pieņemam NHL lēmumu un vēlreiz atgādināsim par Covid-19 protokolu, lai pārliecinātos, ka turpmāk spēlētāji pilnībā to ievēro."

Nožēlu par savu rīcību, kas ir ar sekām, paudis arī Ovečkins. "Nožēloju, ka izvēlējos pavadīt laiku kopīgi ar komandas biedriem viesnīcas numuriņā un ārpus noteiktajām zonām. Man tā būs laba mācība."

Tikmēr krievu mediji jau saskatījuši notiekošajā sazvērestības teorijas, jo "tie ir krievu hokejisti". Krievu medijs "championat.ru" pauž neizpratni, kādēļ karantīnā nav ievietoti visi "Capitals" hokejisti, kuriem treniņos un spēlēs bija kontakts ar saslimušo Samsonovu. Izdevums arī norāda, ka Ovečkins un Orlovs jau pārslimojuši Covid-19, jo viņu organismā konstatētas antivielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!