Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā piektdien Edmontonas "Oilers" ar pirmo numuru izvēlējās kanādiešu uzbrucēju Raianu Nadžentu-Hopkinsu, kurš spēlē Rietumu hokeja līgā (WHL).

Nadžents-Hopkinss kopš 1996.gada ir pirmais WHL spēlētājs, kuru NHL draftā izvēlas ar pirmo numuru. Pagājušajā sezonā WHL regulārajā čempionātā 18 gadus vecais hokejists izdarīja 69 spēlēs guva 31 vārtus un izdarīja 75 rezultatīvas piespēles.

Visticamāk, ka NHL šī gada drafta pirmais numurs nākamajā sezonā vēl nedebitēs pasaules spēcīgākajā līgā, bet vēl vienu sezonu aizvadīs junioru līmenī. Tiek norādīts arī uz Nadženta-Hopkinsa nepietiekamu fizisko kondīciju priekš NHL – jaunais hokejista augums ir 1,85 metri, bet svars tikai 74 kilogrami.

NHL draftā ar otro numuru Kolorādo "Avalanche" izvēlējās zviedru uzbrucēju Gābrielu Landeskogu, bet ar trešo numuru Floridas "Panthers" izvēlējās Džonotanu Iberdo.

Kopumā NHL drafta pirmajā kārtā piektdien tika izvēlēti seši zviedru hokejisti, bet vēl pa vienam Eiropas hokejistam pirmajā kārtā izvēlējās no Šveices, Somijas, Krievijas un Dānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!