Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā pirmā izvēle būs Monreālas "Canadiens" komandai, noskaidrojās otrdien notikušajā drafta loterijā.

"Canadiens" pērn spēlēja Stenlija kausa izcīņā, bet šosezon piedzīvoja pamatīgu lejupslīdi un regulāro turnīru noslēdza pēdējā pozīcijā. Monreālas komandai izredzes iegūt pirmo numuru bija 18,5%.

Iepriekšējo reizi "Canadiens" ar pirmo numuru izraudzījās hokejistu 1980.gadā, kad izvēle bija par labu Dagam Vikenheizeram.

Šogad kā viens no drafta favorītiem tiek minēts centra uzbrucējs Šeins Raits, kurš šosezon Ontario Hokeja līgā (OHL) 63 mačos guva 32 vārtus un atdeva 62 rezultatīvas piespēles. Izslēgšans turnīrā viņam astoņās cīņās ir divi vārti un astoņas rezultatīvas piespēles.

Tāpat izvēle varētu tikt izdarīta par labu Loganam Kūlijam, kurš spēlē ASV hokeja nacionālajā attīstības programmā. Centra uzbrucējs gan grasās karjeru turpināt Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

Komandu redzeslokā ir arī slovāku talants Jurajs Slafkovskis, kurš, būdams otrs jaunākais Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra dalībnieks, kļuva par vērtīgāko spēlētāju, septiņos mačos gūstot septiņus vārtus. Ikdienā Slafkovskis spēlē Somijas čempionātā.

Drafta loterijā piedalījās 16 komandas, kas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, bet pārējās vienības savus kārtas numurus uzzinās pēc izslēgšanas turnīra.

Otrā izvēle ir Ņūdžersijas "Devils" komandai, trešā Arizonas "Coyotes", tālāk savu spēlētāju izraudzīsies Sietlas "Kraken" un Filadelfijas "Flyers", bet sestais numurs, kas iegūts maiņas darījumā no Čikāgas "Blackhawks", būs Elvja Merzļikina pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets", kurai būs arī 12.izvēle. Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" savus spēlētājus varēs izraudzīties ar devīto un 16.numuru, otro no tiem iegūstot maiņas darījumā, bet Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" savu izvēli paziņos ar 11.numuru.

NHL drafts norisināsies Monreālā. Pirmā kārta notiks 7.jūlijā, bet otrā līdz sepītā - nākamajā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!