Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" noslēgusi trīs gadu līgumu ar šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmo numuru Rasmusu Dālinu.

Lai arī kontrakta detaļas netiek izpaustas, paredzams, ka ar 18 gadus veco zviedru aizsargu noslēgta vienošanās par kopējo summu 11,325 miljoni dolāru (9,6 miljoni eiro), kas NHL debitantiem ir maksimālā pieļaujamā.

"Spēlēt NHL ir bijis mans sapnis jau kopš mazotnes. Esmu gaidījis ilgi, bet pirms tam neko nevarēju šajā sakarā plānot. Tagad es to varu, un esmu ļoti priecīgs par savām jaunajām mājām saukt tieši Bufalo," pēc līguma noslēgšanas teica Dālins.

Pagājušajā mēnesī Dālins kļuva par pirmo zviedru hokejistu kopš 1989.gada, kurš NHL draftā izvēlēts ar pirmo numuru, kad toreiz kā pirmais jauno spēlētāju izvēles ceremonija tika nosaukts Matss Sundīns.

Aizvadītajā sezonā Dālins Zviedrijas augstākās līgas čempionātā Gēteborgas "Frolunda Indians" komandā 41 spēlē guva septiņus vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" sešās cīņās viņš izcēlās ar vienu precīzu metienu un divas reizes asistēja partneriem.

Tāpat Dālins šogad bija jaunākais hokejists Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, četrgades nozīmīgākajā forumā debitējot vien 17 gadu vecumā.

"Sabres" aizvadītajā sezonā bija vājākā NHL komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!