Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta pirmajā kārtā Arizonas "Coyotes" un Bufalo "Sabres" būs pa trim izvēles iespējām.

"Coyotes", kas aizvadītajā sezonā ar 57 punktiem 82 spēlēs bija līgas otra vājākā komanda, varēs izvēlēties jaunos spēlētājus ar kopējo 3., 27. un 32. numuru, kamēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētai "Sabres" būs 9., 16. un 28. kārtas izvēles.

Pa divām izvēles iespējām pirmajā kārtā būs aizvadītās sezonas sliktākai komandai Monreālas "Canadiens"(pirmais un 26. numurs), Vinipegas "Jets" (14. un 30.), latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētai Kolumbusas "Blue Jackets" (6. un 12.) un Anaheimas "Ducks" (10. un 22.).

Rūdolfa Balcera komanda Sanhosē "Sharks" tikusi pie 11. izvēles, kamēr Teodora Bļugera vienība Pitsburgas "Penguins" izvēlēsies spēlētāju ar 21. numuru.

Jaunā čempionvienība Kolorādo "Avalanche" pirmajā kārtā spēlētāju neizvēlēsies, jo maiņas darījumā savas tiesības aizmainīja uz "Coyotes"(32. numurs).

NHL drafta pirmajā kārtā ar pirmajiem pieciem numuriem izvēlēsies attiecīgi "Canadiens", Ņūdžersijas "Devils", "Coyotes", Sietlas "Kraken" un Filadelfijas "Flyers".

Drafta ceremonija norisināsies 7. un 8. jūlijā Monreālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!