Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Minesotas “Wild” līderis, krievu uzbrucējs Kirils Kaprizovs divreiz nav ielaists Amerikas Savienotajās valstīs (ASV), tāpēc viņš ir atgriezies dzimtajā Krievijā, vēsta “The Athletic”.

Kaprizovam vispirms atteikta nonākšana ASV pēc tam, kad viņš mēģinājis tajā nokļūt caur Dubaiju. Tas, visticamāk, noticis tādēļ, ka viņam nav darba vīzas. Vēl pirms iepriekšējās sezonas daudzi spēlētāji, kuri nav dzimuši Ziemeļamerikā, varēja ierasties šajā reģionā bez vīzām, jo daudzi konsultāti nespēja tikt galā ar Covid-19 radītajām problēmām.

Savukārt otro reizi Kaprizovs mēģināja nokļūt Ziemeļamerikā caur vienu no Karību jūras salām, taču viņam vēlreiz tika atteikta ierašanās ASV, tāpēc hokejists atgriezies Krievijā.

Minesotas kluba galvenais treneris Dīns Evesons pauda cerību, ka Kaprizova situāciju izdosies atrisināt pēc iespējas ātrāk, un viņš tuvākajā laikā varēs ierasties ASV.

Vēl 2017. gadā Kaprizovu apsūdzēja viltotas militārās identitātes iegādē, lai viņš Krievijā varētu izvairīties no obligātā militārā dienesta. Sportista tēvs gan apgalvoja, ka viņa dēls toreiz bija students, kas ļauj no šāda pienākuma izvairīties, taču šis atbrīvojuma termiņš iztecēja 30. jūnijā.

Kaprizova jautājumā tiek pieminēts Krievijas izlases vārtsarga Ivana Fedotova gadījums – viņš nevar pievienoties NHL klubam Filadelfijas "Flyers", jo viņam jāveic obligātais militārais dienests krievu armijā. "Wild" līdera pārstāvji gan noliedz runas, ka Kaprizovs centies atstāt dzimteni, lai nebūtu jādienē.

Kaprizovs, kuram ir 25 gadi, iepriekšējā NHL sezonā 81 spēlē iemeta 47 vārtus un veica 61 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!