Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Atlantas "Thrashers" īpašnieku sākuši pārrunas par vienības pārdošanu Kanādas uzņēmumam, kas varētu nozīmēt tās pārcelšanu uz Vinipegu, pirmdien vēstīja Atlantas izdevums "Journal-Constitution".

"Thrashers" komanda NHL paplašināšanās ietvaros ienāca līgā 1999.gadā. Tomēr tai ir finansiālas problēmas, bet vienības spēles aizvadītajā sezonā apmeklēja vidēji 13 469 skatītāji, kas bija trešais sliktākais rādītājs līgā.

Tā varētu kļūt par otro NHL komandu, kas no Atlantas pārceļas uz Kanādu - 1980.gadā "Flames" vienība pārcēlās uz Kalgari.

Pašlaik "Thrashers" vienība pieder kompānijai "Atlanta Spirit", bet tā sākusi pārrunas ar "True North Sports and Entertainment", rakstīja laikraksts, neminot savas informācijas avotus.

Tiek ziņots, ka komandas pārdošanas cena varētu būt 170 miljoni dolāru (84,8 miljoni latu). Tā kā nav sekmējies atrast jaunus investorus Atlantā, "Thrashers" potenciālajiem īpašniekiem arī varētu nerasties problēmas pārcelt vienību.

"Thrashers" zaudējumi katru gadu ir aptuveni 20 miljoni dolāru (desmit miljoni latu).

Kā ziņots, pilsētu drīzumā varētu mainīt arī Fīniksas "Coyotes" komanda, kurai arī ir finansiālas problēmas.

Šosezon "Coyotes" zaudējumi sasniedza 30 miljonus ASV dolāru (14,8 miljonus latu), pat neskatoties uz to, ka "Coyotes" spēja iekļūt Stenlija kausa izcīņā. Tas saistīts ar to, ka šajā reģionā ir maza interese par hokeju.

Pagājušajā gadā parādos iestigušo "Coyotes" komandu NHL izpirka par 140 miljoniem dolāru (68,7 miljoniem latu), un kopš tā laika līga cenšas atrast jaunu īpašnieku komandai, lai to saglabātu Arizonas štatā.

Zīmīgi, ka "Coyotes" priekšteči nāk tieši no Vinipegas, kad tā līdz 1996.gadam bāzējās šajā Kanādas pilsētā un saucās "Jets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!