Foto: AP/Scanpix

Nacionālā Hokeja līga (NHL) ir nosaukusi tos trīs hokejistus, kas šogad pretendē uz NHL spēlētāju arodbiedrības balvu sezonas labākajam spēlētājam jeb "Ted Lindsey Award".

Pitsburgas "Penguins" līderis un trīskārtējs Teda Lindsiaj balvas ieguvējs Sidnijs Krosbijs šosezon NHL regulārajā čempionātā 75 spēlēs sakrājis 89 (44+45) rezultativitātes punktus, kamēr 20 gadus vecais Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Konors Makdeivids, kuram šī bija tikai otrā sezona NHL, kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju ar 100 (30+70) rezultativitātes punktiem.

Sanhosē "Sharks" aizsargs Bernts Bērnss regulārajā čempionātā savācis 76 (29+47) rezultativitātes punktus, kļūstot par turnīra rezultatīvāko aizsargu. Viņš šajā sezonā izdarījis 320 metienus pa pretinieku vārtiem, kas ir labākais rādītājs aizsargam kopš Reja Burka 1994./1995. gada sezonā iespētā. Turklāt Bērnss ir pirmais savas kategorijas pārstāvis, kurš nominēts Teda Lindsija balvai kopš 2000. gada, kad tai tika pieteikts Kriss Pronžērs. Līdz šim vienīgais aizsargs, kas šo balvu ieguvis, ir Bobijs Orrs 1975. gadā.

Sezonas apbalvojumu pasniegšanas ceremonija notiks 22. jūnijā Lasvegasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!