Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandās Vegasas "Golden Knights" un Kolumbusas "Blue Jackets" konstatēta Covid-19 klātbūtne, ziņo NHL un Kanādas televīzijas sporta kanāla TSN.

TSN ziņo, ka "Golden Knights" komandā četriem hokejistiem konstatēta saslimšana, kas ir lielākais ar Covid-19 saslimušo skaits NHL kopš marta, kad uz vairākiem mēnešiem tika apturēta sezona.

"Golden Knights" komanda TSN žurnālistam Frenkam Seravelli apstiprinājusi, ka inficēšanās ar vīrusu noteikta četriem hokejistiem, bet neoficiāla informācija vēsta, ka saslimušo skaits varētu būt lielāks.

"Četri spēlētāji, kuriem noteikta saslimšana ar Covid-19, šobrīd atrodas pašizolācijā," teikts komandas paziņojumā. "Piesardzībos nolūkos Pateicības dienas svētkos komandas darba telpas - ģērbtuves, svaru zāle, video istaba, treniņu zāle - būs slēgtas."

Zināms, ka saslimšana ar Covid-19 noteikta arī vairākiem hokejistu ģimenes locekļiem. Komanda arī atklāja, ka sadarbojas ar Nevadas štata atbildīgajām instancēm.

Tāpat par saslimušajiem ziņo arī latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā "Blue Jackets".

"Daži spēlētāji nesen nodevuši pozitīvus Covid-19 testus," teikts Kolumbusas kluba ziņojumā. "Šie spēlētāji nekavējoties devās karantīnā, bet komandas treniņu telpas kopš 16.novembra ir slēgtas."

Komanda ziņo, ka šonedēļ "Nationwide" arēnā neviens nebija plānojis aizvadīt treniņus, taču spēlētāji atpakaļ klubā tiek gaidīti nākamnedēļ, lai piedalītos brīvprātīgajos ledus un arī "sausajos" treniņos.

Jau ziņots, ka 2020./21.gada NHL sezonā komandas, iespējams, spēlēs citās divīzijās un mači varētu notikt uz īsu laiku izveidotos "burbuļos".

NHL ar šādu paziņojumu klajā nāca pirms nepilnām divām nedēļām, norādot, ka izmaiņas divīziju izkārtojumā nepieciešamas, lai sezonas norisi neietekmētu ceļošanas ierobežojumi, kas Covid-19 dēļ noteikti gan ASV, gan Kanādā.

Gadījumā, ja NHL jaunā sezona tiešām sāksies 1.janvārī, visticamāk, nenotiks "Winter Classic" spēle starp Minesotas "Wild" un Sentluisas "Blues", kas paredzēta vecgada vakarā.

Vēlais NHL sezonas starts arī atstās iespaidu uz pasaules čempionātu, kas iepriekš tika pārcelts uz vēlāku norises laiku, lai palielinātu iespēju turnīrā redzēt arī kādu no NHL spēlētājiem.

Šosezon par Stenlija kausa čempioniem tika kronēti Tampabejas "Lightning" hokejisti, kuri finālā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica Dalasas "Stars".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!