Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2020./2021.gada sezona varētu sākties novembrī vai decembrī, secina līgas komisārs Gerijs Betmens.

Šobrīd nav zināms, kad atsāksies un noslēgsies 2019./2020.gada sezona, tāpēc nākamā regulārā čempionāta sākums varētu aizkavēties.

"Kas attiecas uz nākamās sezonas sākšanu, esam ļoti elastīgi," sarunā ar "NHL Network" pauda Betmens. "Sezonas sākšana oktobrī nav akmenī iekalta. Ja mums jāsāk novembrī vai decembrī, tad to apsvērsim. Centīsimies pieņemt labu, apdomīgu un prātīgu lēmumu. Ar nevienu nesacenšamies par to, lai ātrāk atsāktu sezonu."

NHL sezona tika apturēta 12.martā, bet maija otrajā pusē varētu atsākties ierobežoti treniņi.

"Spersim soli pa solim. Hokejistu veselība un labsajūta ir pats galvenais. Pirmkārt, jābūt drošiem, ka vairs nav Covid-19 draudu, un jābūt pārliecinātiem, ka hokejisti ir fiziski gatavi atsākt sezonu. Negribam, lai kāds gūtu savainojumu," stāstīja Betmens.

Sezonas turpinājumam un noslēgumam esot vairāki scenāriji, tajā skaitā turnīru aizvadīt centralizēti bez skatītāju klātbūtnes.

"Izskatām visas iespējas, taču vēl nekādu lēmumu neesam pieņēmušu. Kad būs kādi jaunumi, tad tos arī paziņosim," Betmens nesniedza konkrētu atbildi.

Sākotnēji bija paredzēts, ka regulārā sezona beigsies 4.aprīlī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!