Foto: EPA/LETA
Leģendārais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) uzbrucējs, seškārtējais Stenlija kausa ieguvējs Marks Mesjē labdarības nolūkos piedalīsies šāgada Ņujorkas maratonā, kas notiks 6.novembrī, vēsta līgas mājas lapa.

50 gadus vecais Mesjē maratonā piedalīsies divu labdarības fondu atbalstam - Ņujorkas policistu un ugunsdzēsēju atraitnēm un bērnu labdarības fondam.

"Tas man ir liels izaicinājums," saka Mesjē, kurš gatavošanos maratonam uzsāka vēl pavasarī. "Kad vēl spēlēju hokeju, nekad nebiju skrējējs, un 50 gadu vecumā šis jau ir liels izaicinājums, jo visi muskuļi jāpārslēdz no slidošanas uz skriešanu. Man nav nekādu mērķu šai maratonā, bet finiša sasniegšana būs tikpat kā uzvara."

Sagatavošanās laikā Mesjē piedalījās Ņujorkas "Rangers", kur viņš ir kluba prezidenta īpašais palīgs, treniņnometnē, aizvadot divu jūdžu skrējienu kopā ar komandas spēlētājiem, un ar gandarījumu atzina, ka varēja sacensties ar divreiz jaunākiem hokejistiem.

Iepriekš Ņujorkas maratonā piedalījušies Mesjē bijušie komandas biedri Adams Greivss un Maiks Rihters, kā arī NHL Slavas zālē uzņemtais Pets Lafontēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!