Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālā hokeja līga (NHL) diskvalificējusi bijušo Arizonas "Coyotes" ģenerālmenedžeri Džonu Čaiku, kurš savulaik savu vārdu NHL vēstures grāmatās ierakstīja kā līgas visu laiku jaunākais ģenerālmenedžeris, vēsta ESPN.

NHL komisārs Gerijs Betmens nosūtījis visiem līgas klubiem informāciju, ka Čajka par uzvedību, kas kaitē līgai un spēlei, diskvalificēts līdz 2021. gada 31. decembrim. Betmena paziņojumā norādīts, ka Čajka arī pārkāpis savus pienākumus attiecībā ar klubu. Līdz šī gada nogalei Čajka nedrīkstēs atrasties nevienā no līgas klubiem nekādā amatā, norāda NHL.

Kā norāda ESPN, Čajkas diskvalificēšana, visticamāk, saistīta ar viņa darbību "Coyotes", kas viņu atlaida trīs gadus pirms līguma beigām. Arizonas klubs savulaik ģenerālmenedžeri atlaida, jo Čajka veicis citas darbības, būdams darba attiecībās ar "Coyotes" kā ģenerālmenedžeris.

31 gadu vecais Čajka attiecības ar "Coyotes" pārrāva pērnā gada jūlijā neilgi pirms NHL Stenlija kausa izcīņas. Arizonas klubs toreiz neslēpa vilšanos par Čajkas lēmumu pamest komandu brīdī, kad "Coyotes" pirmo reizi kopš 2012. gada sāka cīņas Stenlija kausā.

Savukārt Čajka savā paziņojumā neslēpa vilšanos notiekošajā, jo vēlējies būt kopā ar komandu, taču to "nepieļauj īpašnieku radītā situācija".

2016. gadā "Coyotes" noslēdza līgumu ar tobrīd tikai 26 gadus veco Čajku, kurš līdz ar to kļuva par līgas vēsturē jaunāko kāda kluba ģenerālmenedžeri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!