Foto: Imago/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Bufalo "Sabres" pagarinājusi līgumu ar savu galveno treneri Donu Granato, kaut gan vienība ārpus izslēgšanas turnīra palikusi jau 11 sezonas pēc kārtas.

Trešdien Bufalo klubs pavēstīja par ilgtermiņa līguma noslēgšanu ar 55 gadus veco Granato.

Granato "Sabres" stūri pārņēma 2021. gada martā, kad kā vietas izpildītājs stājās atbrīvotā Ralfa Krīgera vietā. Tikai pagājušā gada vasarā speciālists kļuva par pilntiesīgu Bufalo komandas galveno treneri, līdz ar to šī viņam būs otrā pilnvērtīgā sezona.

Pagājušajā sezonā "Sabres" 82 spēlēs izcīnīja 75 punktus, paliekot diezgan tālu no iekļūšanas Stenlija kausa izcīņā. Tajā komanda nav spēlējusi jau kopš 2011. gada.

Kopumā "Sabres" šī speciālista vadībā 110 spēlēs guvusi 41 uzvaru.

Tāpat Bufalo vienība trešdien paziņoja, ka uz septiņiem gadiem pagarināts līgums ar zviedru aizsargu Matīasu Samuelsonu. Līguma kopējā vērtība sastāda 30 miljonus ASV dolāru (31 miljonu eiro). Vien 22 gadus vecais hokejists iepriekšējā sezonā kļuva par vienu no vadošajiem "Sabres" aizsargiem, spēlējot pirmajā aizsargu pārī ar tautieti Rasmusu Dālinu.

Jauno NHL sezonu "Sabres" uzsāks naktī uz piektdienu, kad uzņems Otavas "Senators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!