Foto: AFP/Scanpix

Pēc trešdienas spēlēm ir noskaidrotas tās astoņas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences komandas, kas šosezon cīnīsies par Stenlija kausu, lai gan līdz regulārā čempionāta beigām vēl ir atlikušas pāris spēles.

Konferences uzvarētāju godā ir Bostonas "Bruins", kas par septiņiem punktiem kopvērtējumā apsteidz Metropolitēna divīzijas uzvarētājus Pitsburgas "Penguins".

Savukārt Kolambusas "Blue Jackets" trešdienas uzvara pār Dalasas "Stars" ar 3:1 ne tikai ļāva Kolambusas komandai pirmo reizi piecu gadu laikā iekļūt "play-off", bet arī atstāja "aiz borta" Vašingtonas "Capitals" vienību.

Pēdējo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem Latvijas izlases uzbrucēja Zemgus Girgensona un valtsvienības trenera Teda Nolana pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kurai līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt vēl trīs regulāra čempionāta spēles, un tad abi varēs pievienoties Latvijas izlasei, kas gatavojas pasaules čempionātam.

No Austrumu konferences Stenlija kausa izcīņai ir kvalificējušās Bostonas "Bruins", Pitsburgas "Penguins", Monreālas "Canadiens", Tampabejas "Lightning", Ņujorkas "Rangers", Filadelfijas "Flyers", Kolambusas "Blue Jackets" un Detroitas "Red Wings".

Rietumu konferencē ir noskaidrotas septiņas "play-off" dalībnieces - par pēdējo brīvo vietu cīnās Dalasas "Stars" un Fīniksas "Coyotes". Dalasieši šobrīd tikai par diviem punktiem kopvērtējumā apsteidz "koijotus". Arī cīņa par konferences uzvarētāja godu vēl ir atklāta - tikai viens punkts šķir Anaheimas "Ducks", Sentluisas "Blues" un Kolorādo "Avalanche", bet komandām vēl jāaizvada attiecīgi divas un trīs spēles.

No Rietumu konferences par Stenlija kausu šosezon cīnīsies Anaheimas "Mighty Ducks", Sentluisas "Blues", Kolorādo "Avalanche", Čikāgas "Blackhawks", Sanhosē "Sharks", Losandželosas "Kings" un Minesotas "Wild".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!