Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēļu norise atsāksies 28. decembrī jeb dienu vēlāk nekā sākotnēji tika plānots, piektdien paziņoja līgas vadība.

Tādējādi pārceltas tiek visas 14 spēles, kuras bija plānots aizvadīt 27. decembrī. Šajā dienā spēles bija ieplānotas arī Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām Bufalo "Sabres" (Zemgus Girgensons), Kolumbusas "Blue Jackets" (Elvis Merzļikins), Pitsburgas "Penguins" (Teodors Bļugers) un Sanhosē "Sharks" (Rūdolfs Balcers).

Paziņojumā uzsvērts, ka papildu diena palīdzēs ŅHL vadībai tikt pie "adekvātas iespējas analizēt visā līgā veiktos [Covid-19] testu rezultātus un novērtēt klubu gatavību spēlēt". Komandas treniņus atsāks svētdien, 26. decembrī, un sagaidāms, ka svētdienas vakarā līga sniegs jaunu paziņojumu par tās tuvākajiem plāniem.

NHL tagad šosezon atcēlusi jau 64 spēles, bet Covid-19 protokolam šobrīd pakļauti 142 hokejisti, tostarp Zemgus Girgensons. Covid-19 saslimstības dēļ NHL čempionātā jau iepriekš bija paredzēts pāris dienu pārtraukums, bet tika atceltas spēles arī 22., 23., 24. un 25. decembrī.

Situācija līgā piespieda arī līgai atteikties no hokejistu dalības Pekinas olimpiskajās spēlēs. Tā vietā Pekinas spēļu laikā NHL komandas izspēlēs līdz šim pārceltos mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!