Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociācija (NHLPA) otrdien izteikusi jaunā kolektīvā darba līguma savu pirmo piedāvājumu, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

NHLPA norāda, ka arī tās piedāvājumā ir samazināta spēlētāju atalgojumam paredzētā daļa no klubu ienākumiem un paplašināta ienākumu sadales programma, lai palīdzētu finanšu grūtībās nonākušiem klubiem. Pēc NHLPA izpilddirektora Donalda Fēra teiktā, jaunais piedāvājums ir izteikts, lai stabilizētu visu industriju.

"Mēs ticam, ka NHLPA piedāvājums, ja tiks īstenots, var radīt stabilu industriju. Tad dos iespēju izvairīties no konfliktiem, kas skāruši NHL pēdējās dekādēs," saka Fērs.

Otrdien Toronto notikušajā sanāksmē piedalījušies 23 spēlētāji, starp kuriem bija arī Sidnijs Krosbijs, Aleksandrs Ovečkins, Stīvens Stemkoss un Džeisons Speca. "Man patīk šis piedāvājums. Kā jau teica Dons [Donalds Fērs], piedāvājums norāda uz problēmām, kas ir līgā. Mēs cenšamies darīt savu darbu, dot savu ieguldījumu, lai palīdzētu tām [grūtībās nonākušajām] komandām," teica Krosbijs.

NHLPA piedāvājums paredz līgumu slēgt uz trīs gadiem ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu. Sīkāka informācija par izteikto piedāvājumu vēl nav publiskot, tomēr daži Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka NHLPA vēlas algu griestus katrā klubā apmēram 63 miljonu ASV dolāru līmenī. Ja NHL peļņa augs, pieaugs arī algu griesti.

Šobrīd esošais kolektīvais darba līgums ir noslēgts līdz 15.septembrim, un tajā algu griesti ir 70,2 miljoni ASV dolāri. Ja līdz šim datumam NHL un NHLPA nespēs vienoties par jaunu līgumu, tad līgā oficiāli pasludinās lokautu. Pēdējos 20 gados NHL divas reizes ir bijušas problēmas ar jaunu kolektīvo līgumu. Nesaskaņu dēļ 1994./1995.gada sezonā komandas aizvadīja tikai nedaudz vairāk par pusi paredzēto spēļu, bet 2004./2005.gada sezona lokauta dēļ nenotika pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!