Foto: EPA/LETA
Ar datora simulāciju veiktajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu jeb Stenlija kausa izcīņas izspēlē uzvarējusi Bostonas "Bruins" vienība, vēsta portāls "whatifsports.com".

Simulācijā, kura tika veikta 1001 reizi, izmantoja visu Stenlija kausa izcīņā iekļuvušo komandu sastāvus un statistikas rādītājus.

Simulācijas rezultātā par visreālāko finālu tika izvirzīts "Bruins" un Vankūveras "Canucks" vienību duelis, kurā uzvaru svinēja Bostonas kluba hokejisti.

Simulācija paredz, ka šāds fināls varētu noslēgties ar rezultātu 4-3 "Bruins" komandas labā.

Bostonas klubs eksperimentā ieguva 35,96 procentu iespēju uz uzvaru, "Canucks" tika piešķirta 35,86 procentu iespējamība, bet trešo labāko rezultātu uzrādīja Latvijas hokeja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" komanda - 11,29 procenti.

"Bruins" hokejisti šīs sezonas regulārā čempionāta noslēgumā ar 103 punktiem 82 mačos ierindojās trešajā vietā Austrumu konferences kopvērtējumā.

Kā ziņots, Stenlija kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijās "Canucks" tiksies ar pašreizējiem čempioniem Čikāgas "Blackhawks", Sanhosē "Sharks" spēkosies ar Losandželosas "Kings", Detroitas "Red Wings" spēlēs pret Fīniksas "Coyotes", bet Anaheimas "Ducks" tiksies ar Nešvilas "Predators".

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijās "Flyers" komanda tiksies ar Bufalo "Sabres", Vašingtonas "Capitals", kurā par vārtsargu treneri strādā latviešu speciālists Artūrs Irbe, spēkosies ar Ņujorkas "Rangers" komandu, "Bruins" tiksies ar Monreālas "Canadiens", bet Pitsburgas "Penguins" spēkosies ar Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!