Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) un NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) pārstāvji drīzumā plāno tikties atkārtoti, lai pārspriestu abu organizāciju noslēgtā koplīguma nākotni.

NHLPA līdz 15.septembrim ir tiesības pārtraukt pašreizējo kolektīvo līgumu. Arī komandu īpašniekiem bija tāda iespēja, bet viņi izvēlējas to nedarīt, lai saglabātu miera stāvokli līgā.

Iepriekšējos gados veicot pārrunas, līgas komisārs Gerijs Betmens uzsvēra, ka nepieciešamas krasas pārmaiņas, tomēr šoreiz šķietamo problēmu varētu izdoties atrisināt daudz mierīgākā gaisotnē. Betmens uzsvēra, ka jaunā koplīguma pagarināšana esot abu organizāciju problēma, bet tās risināšanai jau uzsākts dialogs starp abām pusēm.

"Šos vārdus veltīju NHLPA izpilddirektoram Donam Fēram, kad teicu, ka neplānojam pārskatīt esošos nosacījumus: "Šajā situācijā mēs esam jau kopš februāra. Neatkarīgi no tā, kas jums nepieciešams nākamo divu nedēļu laikā, ņemot vērā esošās saistības ... mēs esam jūsu rīcībā"," sarunas fragmentu ar NHLPA pārstāvi atstāstīja Betmens. "Lai ko arī spēlētāji atlikušajās dienās izlems, mēs centīsimies būt atvērti."

Abas puses varētu vienoties par jaunu koplīgumu, kas balstītos uz jau esošo, bet tajā tiktu ieviestas nelielas korekcijas. Ja spēlētāju asociācija izlemj atteikties un nepagarina koplīgumu, pašreizējā vienošanās noslēgsies 2022.gada septembrī.

Aptuveni 50 spēlētāji, kuri ir NHLPA valdē, kā arī vēl vairāki citi hokejisti, trešdien tikās Čikāgā. Šīs pašas pilsētas kluba "Blackhwaks" spēlētājs Džonatans Teivzs apliecināja, ka teju vai 700 cilvēku lielā grupa ir tuvu, lai vienotos par būtiskākajām problēmām, kas būtu jāmaina.

"Ir vairākas būtiskas lietas, par kurām visiem būtu jāsaņem informācija, lai pilnībā izprastu pašreizējo situāciju, par kuru drīz tiks pieņemts lēmums. Lai noslēgtu jaunu vienošanos, ikvienam ir jāsaprot visi iespējamie scenāriji un iespējas. Šobrīd tas viss arī tiek pārspriests," teica hokejists.

Pagaidām vēl nav zināms, kāda ir NHLPA nostāja, tomēr līdz lēmumam atlikušas desmit dienas. Neveiksmīga darījuma gadījumā NHL jau trešo reizi savā pastāvēšanas vēsturē varētu piedzīvot lokautu, kas gan, visticamāk, nenotiktu šajā sezonā.

Tikmēr Fērs un Betmens uzsvēra, ka lēmuma pieņemšanas termiņš netiks mainīts, tāpēc lielākā spriedze patlaban ir tieši NHLPA pārstāvjiem un biedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!