Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība plāno ieviest bargākus sodus par sitieniem pa galvu, lai novērstu nopietnas galvas traumas.

NHL komandu īpašnieki ierosinājuši piespriest ilgākas diskvalifikācijas hokejistiem, kuri izdara rupjus spēka paņēmienus, rezultātā traumējot pretiniekus.

"Šajā sezonā kopā tiks izdarīti apmēram 55 000 spēka paņēmienu un to rezultātā mazs procents spēlētāju gūs smadzeņu satricinājumu," teica NHL komisārs Gerijs Betmens. "Mēs vēlamies mazināt smadzeņu satricinājumu skaitu un to varam izdarīt, pieņemot attiecīgus soda mērus, kas nekaitēs spēlei."

Šajā NHL sezonā hokejisti kopā guvuši 73 smadzeņu satricinājumus, kas ietekmējis vairāk nekā desmit procentus spēlētāju.

Betmens arī atklāja, ka komandu īpašnieki varētu ierosināt bargākus sodus pret sitieniem pa neaizsargātu vietu vai pārmērīgu spēka izmantošanu. Pašreizējie striktie noteikumi attiecas tikai uz uzbrukumu no mugurpuses.

"Šīs lietas būtība slēpjas rupjo pārkāpumu skaitā. Mums šos pārkāpumus vajadzētu novērst, lai galvenā sastāvdaļa būtu labas fundamentālās prasmes," uzskata Betmens.

Nopietnas traumas pēc sitiena pa galvu šajā sezonā guva Pitsburgas "Penguins" zvaigzne Sidnijs Krosbijs, bet nesenākais notikums bija Bostonas "Bruins" slovāku aizsarga Zdeno Haras pārkāpums pret Monreālas "Canadiens" uzbrucēju Maksu Pačoretī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!