Foto: AP/Scanpix

Nacionālā Hokeja līga (NHL) vēlas iegūt lielāku ietekmi olimpiskajās spēlēs, jo uzskata, ka "aizdod" šim sporta forumam nozīmīgu savu spēlētāju skaitu, raksta ārzemju prese.

"Runa ir par to, lai NHL būtu ietekme uz dažiem olimpisko spēļu aspektiem, lai mums un mūsu resursiem ir kāda nozīme," saka NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs. "NHL vairs nav tā kompānija, kāda bija 1998. gadā, bizness tagad ir pavisam cits, un mēs aizdodam Olimpiādei 150 hokejistus. Tāpēc mēs uzskatām, ka līgai ir daudz aktīvāk jāiesaistās spēlēs. Bet runa nav par kaut kādu naudas kompensāciju, tas, ko mēs prasām, nedrīkst kļūt par šķērsli [sadarbībai]."

Lokauta laikā apspriežot jauno kolektīvo līgumu, punkts par Soču olimpiskajām spēlēm bija vienīgais, kas netika iekļauts līgumā, jo līgai un spēlētājiem esot principā viens un tas pats redzējums par piedalīšanos Olimpiādē.

"Ir skaidrs, ka mums ar hokejistiem ir vienāds viedoklis par to, kas nepieciešams dalībai spēlēs, un mums šie jautājumi ir tikai jāapspriež ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) un Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF)," norāda Deilijs. "Mums ir svarīgi panākt, lai noteikumi ir mums pieņemami."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!