Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) veterāns Džo Torntons savai 23.sezonai Ziemeļamerikā gatavosies Šveices augstākās līgas (NL) komandā "Davos", ziņo vienība.

Šveices komanda ziņo, ka 41 gadu vecais Torntons Šveicē paliks līdz brīdim, kad atsāksies NHL jaunā sezona. Zināms, ka 2020./21.gada sezona Ziemeļamerikā neatsāksies ātrāk ar janvāri.

Torntons "Davos" rindās spēlēja arī 2004./05. un 2012./13.gada sezonā, kad NHL uz brīdi bija lokauts.

Kanādietis, kuram arī ir Šveices pase, kopā ar komandu trenējas jau kopš jūlija. Vienība ziņo, ka Covid-19 radītās pandēmijas dēļ, abas puses vienojušās par atalgojuma izmaksu nākamsezon, nevis šosezon.

"Būs jautri atkal spēlēt Šveices čempionātā, pārstāvot "Davos"," pēc atgriešanās Šveicē teica Torntons. "Kopā ar puišiem esmu trenējies visu vasaru, tāpēc nevaru sagaidīt, kad došos laukumā."

"Davos" ziņo, ka kanādietis savu pirmo spēli šajā sezonā aizvadīs 17.oktobrī, kad mājās jātiekas ar Rapersvīles "Jona Lakers".

Torntons Davosas komandā spēlēs ar #97 numuru uz krekla.

Kanādietis nākamgad NHL aizvadīs savu 23.sezonu. Viņš līdz šim laukumā kopumā devies 1815 spēlēs, kurās iekrāti 1642 punkti (451+1191).

Kopā ar "Davos" viņš 2004./05.gada sezonā kļuva par Šveices čempionu, kā arī uzvarēja slavenajā Špenglera kausā. Kanādas izlases rindās uzbrucējs kronēts par olimpisko čempionu un divkārtēju Pasaules kausa uzvarētāju.

Pagājušajā sezonā viņš jau 15.gadu pēc kārtas pārstāvēja Sanhosē "Sharks", kuras rindās 70 spēlēs atzīmējās ar septiņiem vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm.

"Davos" šo sezonu vietējā čempionātā iesākusi ar diviem zaudējumiem. Komanda ieņem pēdējo, 12.vietu, Šveices čempionātā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!