Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas hokeja izlases vārtsargam Ivanam Fedotovam pēc noslēgtā līguma ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers", visticamāk, nāksies izlaist nākamo sezonu, jo viņam jāveic obligātais militārais dienests Krievijas armijā, raksta Krievijas mediji.

1. jūlijā Fedotovs Sanktpēterburgā pie ledus halles tika aizturēts, jo viņš izvairījies no militārā dienesta. Pēc aizvadītās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas CSKA Fedotovs noslēdza līgumu ar "Flyers" vienību, un vasarā gatavojās doties uz ASV. Šie plāni, visticamāk, viņam būs jāmaina. Par izvairīšanos no armijas dienesta Krievijā var draudēt naudas sods vai ieslodzījums līdz diviem gadiem.

Pēc aizturēšanas hokejists tika aizvests uz Militārās uzskaites un iesaukšanas biroju, kur viņam tika veikta medicīniskā pārbaudes. Izskanējusi informācija, ka tur viņam kļuva slikti, jo stresa rezultātā esot saasinājies gastrīts. Fedotovs tika nogādāts Sanktpēterburgas Jūras spēku slimnīcā.

Krievijas sporta medijos izskanējusi versija, ka tieši CSKA komandas vadība esot iniciatore šādai vārtsarga "pārtveršanai", jo tā neesot mierā ar hokejista aizbraukšanu uz NHL.

Vārtsarga advokāts iesniedza sūdzību apgabaltiesā, norādot, ka vārtsarga iesaukšanas procedūrā esot pārkāpumi. Tāpēc Militārās reģistrācijas un iesaukšanas biroja lēmums par spēlētāja iesaukšanu jāatzīst par spēkā neesošu. Tomēr pēc tam ilgāku laiku nebija zināma Fedotova atrašanās vieta.

Vēlāk noskaidrojās, ka viņš atrodas Severodvinskā, kur viņam būs jāuzturas līdz septembrim, bet pēc tam viņam tiks nozīmētas dežūras.

Krievijas Hokeja federācija esot atteikusies komentēt situāciju ar valstsvienības vārtsargu. Tāpat Krievijas lielākajai hokeja zvaigznei Aleksandram Ovečkinam esot jautāts, vai viņš vēlas runāt par šo situāciju, taču viņš esot atbildējis: "Nē, kāpēc gan?"

Fedotovs Pekinas olimpiskajās spēlēs sargāja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas vārtus sešās spēlēs vidēji ielaižot 1,61 vārtus un atvairot 94,3% metienu, palīdzot savai komandai tikt pie sudraba medaļām. Savukārt CSKA sastāvā viņam 26 spēles, vidēji ielaisti divi vārtu un atvairīti 91,9% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!