Foto: Reuters/Scanpix

Pēc trīs mēnešu darba no amata atkāpies latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" prezidents hokeja jautājumos Pets Lafonteins.

Pēc tam, kad līgas pastarīte "Sabres" atlaida galveno treneri Ronu Rolstonu un ģenerālmenedžeri Dārsiju Ragīru, Lafonteins amatā tika apstiprināts novembrī kopā ar Latvijas izlases galveno treneri Tedu Nolanu, kurš kļuva par "Sabres" pagaidu treneri.

Viens no galvenajiem Lafonteina uzdevumiem bija jauna ģenerālmenedžera atrašana un šajā amatā janvārī stājās Tims Marejs.

Tikmēr samērā skandalozu lēmumu Lafonteins pieņēma piektdien, kad "Sabres" uz Sentluisas "Blues" vienību aizmainīja pamatvārtsargu un lielāko zvaigzni Raienu Milleru, kā arī kapteini Stīvu Otu. Pirms tam Lafonteins bija izteicies, ka vēlas Millera palikšanu vienībā.

Paredzams, ka Lafonteina darba pienākumus pašreiz pildīs Marejs.

Kaut "Sabres" komanda joprojām atrodas līgas kopvērtējuma pēdējā vietā, tā pašreiz pirmoreiz šosezon sasniegusi trīs uzvaru sēriju.

Nolans joprojām nav noslēdzis pilnvērtīgu līgumu par "Sabres" vadīšanu arī nākamajā sezonā, tomēr Marejs šonedēļ izteicās, ka pārrunas ar treneri jau ir sāktas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!