Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Detroitas "Red Wings" trenerim Maikam Bebkokam bijušas pārrunas par karjeras turpināšanu latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajā Bufalo "Sabres" vienībā, ziņojuši mediji.

Pēc aģentūras AP rīcībā esošās informācijas, Bebkokam bijusi telefonsaruna ar Bufalo komandas ģenerālmenedžeri Timu Mareju par iespējamo vienošanos ar "Sabres", tomēr, kā atzina pats speciālists, viņš vēl nav izlēmis par savu nākotni.

Ar Detroitas komandu Bebkokam ir vienošanās līdz šī gada 30.jūnijam, tomēr galvenais treneris esot ticies ar "Red Wings" ģenerālmenedžeri Kenu Holandu un pārrunājis iespējamo līguma pārtraukšanu jau šajā trešdienā.

"Ceru pieņemt lēmumu jau no rīta, tomēr vēl joprojām nevaru izlemt," otrdienas vakarā Bebkoks atklāja sporta medijam "ESPN.com".

"Red Wings" ļāva Bebkokam veikt pārrunas ar citiem klubiem jau no 8.maija. Kā pirmais šo iespēju izmantoja tieši "Sabres", kas ar speciālistu tikās 10.maijā.

Tāpat interesi par Bebkoku izrādīja arī Toronto "Maple Leafs", Sanhosē "Sharks" un Sentluisas "Blues".

"Esmu runājis ar daudziem labiem cilvēkiem. Ar Holandu vēlreiz pārrunāšu šo tēmu un pēc tam kopā ar ģimeni pieņemšu gala lēmumu," stāstīja Bebkoks.

Kā zināms, aprīlī "Sabres" no galvenā trenera amata atlaida kādreizējo Latvijas valstsvienības vadītāju Tedu Nolanu, kā arī viņa ilglaicīgo palīgu Tomu Kūlenu.

Bufalo komandai Nolans pievienojās 2013.gada beigās, bet pērnajā pavasarī noslēdza līgumu uz trim gadiem.

"Sabres" šajā NHL regulārajā sezonā tika pie 54 punktiem 82 spēlēs, kas bija vien par diviem punktiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Vienība otro sezonu pēc kārtas palika visas līgas pēdējā vietā.

Pašlaik 52 gadus vecais Bebkoks trenera karjeru NHL sāka 2002.gadā kā Anaheimas "Ducks" vadītājs un jau pirmajā savā sezonā aizveda komandu līdz pat Stenlija kausa finālam.

Pēc 2004./05.gada sezonas lokauta Bebkoks pievienojās "Red Wings" vienībai, ar kuru pēc trim gadiem izcīnīja Stenlija kausu. Kanādietis ar Detroitas komandu desmit gadus pēc kārtas ir sasniedzis NHL izslēgšanas spēles.

Tāpat Bebkokam bijusi panākumiem bagāta Kanādas valstsvienību trenera karjera. 1997.gadā viņš līdz pasaules čempionāta zeltam aizveda Kanādas U-20 izlasi, bet pēc septiņiem gadiem jau triumfēja turnīrā kā pieaugošo valstsvienības treneris. Tāpat Bebkoka vadībā Kanādas izlase triumfējusi pēdējās divās olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!