Foto: F64
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc valstsvienības pirmā treniņa pirms Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas neslēpa gandarījumu par lielo konkurenci valstsvienībā un atzina, ka būs grūti pieņemt lēmumu par "liekajiem".

Latvijas hokejisti pirmdien Rīgā uzsāka gatavošanos 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas ceturtdien sāksies "Arēnā Rīga". Cīņā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi Latvijas izlase sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Nolans atzina, ka pagaidām nav ticis skaidrībā par vadošajām divām maiņām, jo daudz kas būs atkarīgs no Miķeļa Rēdliha veselības stāvokļa un viņa gatavības spēlēt. Pārējās divas maiņas, pēc Nolana teiktā, varētu izskatīsies šādi: Mārtiņš Cipulis, Ronalds Ķēniņš un Roberts Jekimovs, kā arī Juris Štāls, Vitālijs Pavlovs un Gints Meija.


Treneris vēl neapgalvoja, taču ar lielu varbūtību teica, ka dalībai turnīrā izvēlēsies spēlēt ar astoņiem aizsargiem un 12 uzbrucējiem. "Šobrīd man ir grūti izvēlēties, jo ir deviņi labi aizsargi. Šodien bija septiņi, vēl piebrauks Georgijs Pujacs un Māris Jass. Mums vēl ir Oskars Bārtulis, Artūrs Kulda, Sandis Ozoliņš, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis... Grūti būs izvēlēties. Mums visi ir ļoti labi aizsargi."

Nolans neslēpa gandarījumu par pieredzējušā Ozoliņa lēmumu atgriezties izlasē. "Par to es runāju jau sen, kopš esmu izlasē. Gribēju viņu redzēt atpakaļ izlasē. Tagad arī [Artūrs] Irbe palīdz komandai...Latvijas izlase ir ļoti svarīga, tāpēc tas ir ļoti nozīmīgi, ka šie tik svarīgie cilvēki ir atkal ar izlasi."

Treneris piebilda, ka Irbe joprojām izlasē ir kā konsultants un viņš palīdz pēc draudzības principiem.

Nolans nemācēja teikt, vai Ozoliņš būs kapteinis, uzsverot, ka viņam ir visas līderim nepieciešamās īpašības. Tāpat Nolans neprognozēja, ar ko kopā varētu spēlēt Ozoliņš. "Iespējams, ar Reķi. Vēl jau ir Kulda, Bārtulis, Krišjānis, Pujacs... Mums tāpat labi pāri visi būs, vienalga ar ko viņš spēlēs kopā. Grūti būs veikt izvēli."

Runājot par pretiniekiem, Nolans atzina, ka pagaidām nav pārāk daudz informācijas par pārējiem kvalifikācijas turnīra dalībniekiem. Nolans norādīja, ka viņa filozofija ir vairāk domāt par savu spēlētāju, par savas komandas sniegumu.

"Visas spēles būs svarīgas, jebkurš pretinieks var uzvarēt jebkuru. Bet pati svarīgākā spēle būs pirmā [ceturtdien pret Lielbritāniju]. Tagad nedomāju ne par svētdienas spēli [pret Franciju], ne par piektdienas spēli [pret Kazahstānu], tagad ir ceturtdienas spēle."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!