Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans nolēmis mainīt virknējumu sastāvu, tādējādi cenšoties pārtraukt vienības neveiksmju sēriju, vēsta "Buffalo News".

"Sabres" šajā sezonā 16 spēlēs guvusi tikai astoņus punktus, izcīnot trīs uzvaras un piedzīvojot 13 zaudējumus, no tiem divus pagarinājumā vai pēcspēles metienos. Tas ir vājākais rezultāts šobrīd visā līgā.

Kā norāda "Buffalo News", Nolans ir spēris samērā riskantu soli, jo izmainījis ne tikai spēlētāju maiņas, bet arī spēlētāju pozīcijas. Treniņos pirmajā maiņā kopā ar centra uzbrucēju, latvieti Zemgu Girgensonu darbojies Mets Moulsons kā kreisās malas uzbrucējs, bet labajā malā uzbrukumā iespēlēts Tailers Eniss, kurš līdz šim bija centra uzbrucējs.

"Kad tu saskaries ar šķēršļiem, nedrīkst apstāties un aiziet. Tev jāatrod, kā pārvarēt, apiet šķēršļus vai tiem doties cauri. Tāpēc izmēģinām dažas lietas," saka Nolans. "Mums jādod iespēja "atvērties" Metam Moulsonam. Man liekas, ka ar Girgensonu un Taileru viņi būs izteikta pirmā maiņa. Ar to mums jāsāk."

"Man ir jādara savs darbs. Ja man būs jāspēlē pa malu, tad būšu labs malējais spēlētājs. Apzinos, ka centra uzbrucēja pozīcijā pietiekami labi neveicu savus pienākumus, komandai nav labs sezonas sākums, tāpēc varbūt tas mūs iedvesmos," teica Eniss.

Uz pozitīvām pārmaiņām cer arī Nolans, uzsverot, ka tas varētu arī "atvērt" uzbrucējus. "Viņš treniņā pat smaidīja, kad spēlēja šajā pozīcijā. Centra uzbrucējam ir lielāka atbildība, jāuzvar iemetienos, jāspēlē aizsardzībā, tāpēc atbildība varbūt ierobežo uzbrukumā. Ceru, kas tas kaut kā palīdzēs viņam, redzot, ka Girgensons vairāk dara "melno" darbu. Ticu, ka abiem izmaiņas dos stimulu uzbrukumā."

Izmaiņas skārušas arī citus uzbrucēju trijniekus. Drū Stefords pats vēlējies izmēģināt spēkus centrā, un viņa partneri būs Kodijs Hodžsons un Nikolā Deslerjē.  Tāpat otrdien paredzētajā spēlē pret Sentluisas "Blues" laukumā varētu doties no savainojumiem atlabušie Markuss Folinjo vai Patriks Kaleta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!