Foto: F64

Polijas hokeja izlases galvenā trenera amatā oficiāli apstiprināts bijušais Latvijas valstsvienības treneris Teds Nolans, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Jau iepriekš Polijas mediji ziņoja, ka Nolans bija tuvu, lai panāktu vienošanos par šīs valstsvienības galvenā trenera amata pienākumu pārņemšanu. Tagad vienošanās ir panākta. Iepriekš Polijas izlasi trenēja vietējais speciālists Jaceka Plahta, ar kuru līgums netika pagarināts.

"Man patīk izaicinājumi. Pastarīša lomā esmu bijis visu dzīvi. Es ceru pacelt Polijas hokeju augstākā līmenī. Šis, iespējams, ir mans lielākais izaicinājums, kuru es ļoti gaidu," teica Nolans.

Polijas hokeja federācijas prezidents Davids Čvalka uzsvēra, ka Nolanam ir pieredze Eiropas hokejā, jo viņš ne pārāk sen strādāja ar Latvijas izlasi. "Mēs sagaidām, ka ar Nolana treneru korpusu mēs uzlabosim rezultātus," teica Čvalka.

Nolans ar Latvijas izlasi strādāja no 2011. līdz 2014.gadam, bet Soču olimpiskajās spēlēs viņš vienību aizveda līdz ceturtdaļfinālam. Pasaules čempionātos Latvijas izlasei viņa vadībā labākais rezultāts bija 10. pozīcija.

Kanādas speciālistam ir liela pieredze trenera amatā. Viņš ir strādājis ar tādām NHL komandām kā Bufalo "Sabres", Ņujorkas "Islanders", Hartfordas "Whalers" un Tampabejas "Lighting". 1996./1997. gada sezonā, būdams Bufalo "Sabres" vecākais treneris ir saņēmis Džeka Adamsa balvu (Jack Adams Awards).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!