Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases jaunais galvenais treneris Teds Nolans sola, ka valstsvienības sniegums kļūšot ļoti agresīvs.

Nolans par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts augusta sākumā, bet šonedēļ ieradās Latvijā, lai iepazītos ar Latvijas Hokeja federācijas vadību un klātienē vērotu jaunos Latvijas hokejistus.

Preses konferenci kanādiešu speciālists uzsāka, latviski pasakot "paldies" un "labdien".

"Man ir bijuši vairāki interesanti darbi, bet neviens tika aizraujošs kā šis nav bijis," teica Nolans.

Nolans uzsvēra, ka pats nākot no mazas sabiedrības Kanādā, tādēļ darbs ar mazas valsts komandu nebūs grūts. Kā uzsvēra treneris, galvenais ir strādāt ar sirdi un tad var daudz ko sasniegt.

Kanādietis ir redzējis vairākas Latvijas izlases spēles, bet no hokejistiem pazīstot Oskaru Bārtuli un Mārtiņu Karsumu. "Man ir vēl astoņi mēneši, lai sagatavotos. Spēles stils būs ļoti agresīvs, lai pretiniekiem atņemtu laiku un telpu. Lai uzvarētu, būs smagi jāstrādā," par saviem darba plāniem ar izlasi saka treneris.


Nolans nemācēja pateikt, kurš būs nākamais izlases kapteinis, bet tas būšot hokejists, kurš sevi pierādīs kā līderi. Kā zināms, līdzšinējais Latvijas izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs pēc šī gada pasaules čempionāta aizgāja no valstsvienības un pieņēma Vācijas pilsonību.

Valstsvienībā Nolanam viens no palīgiem būs no Kanādas, toties otrs palīgs nākšot no Rīgas "Dinamo". Tādēļ tuvākajā laikā Nolans ir plānojis tikties ar "Dinamo" vadību un pārrunāt šo jautājumu.

Tikmēr LHF prezidents Kirovs Lipmans atklāja, ka jau no pirmās dienas ar Nolanu bijis viegli komunicēt un atrast kopīgu valodu: "Sajūta, ka sen jau esam pazīstami."

Lipmans uzsvēra, ka trenera meklēšanas darbs nav bijis viegls, taču, lai gan sākotnēji tika solīts atrast speciālistu līdz novembra sākumam, tas izdevies ātrāk. No visām izlasēm, kuras pēc pasaules čempionāta atlaida trenerus, Latvija bija pirmā, kas tikusi pie jauna galvenā trenera.

Pēc Lipmana teiktā, Nolans konsultēs U-20 un jauniešu izlases, taču reālā trenera darbā ar jauniešiem nepiedalīsies un jauniešu izlašu vadītāju darbā neiejauksies.

Nākamnedēļ Nolans plāno apmeklēt Latvijas U-20 izlases treniņus pirms Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra un sākt iepazīšanos ar Latvijas hokeju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!