Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā pret Lielbritāniju ļoti veiksmīgi aizvadīta otro un trešo periodu, kas ļāva izcīnīt uzvaru, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Atgādinām, ka olimpiskās kvalifikācijas pirmajā mačā Latvija ar rezultātu 6:2 pārliecinoši uzvarēja Lielbritānijas vienību.

"Lielbritānija bija ļoti, ļoti smags pretinieks, bet spēles neuzvar uz papīra, bet laukumā," pēcspēles preses konferencē teica Nolans. "Latvija efektīvi aizvadīja otro un trešo periodu, kas ļāva izcīnīt uzvaru šajā mačā."



Nolans arī norādīja, ka viņš grib atjaunot tādu komandu, kurā spēlētājiem ir prieks atgriezties. "Šīs piecas treniņnometnes dienas pirms turnīra spēlētājiem radīja lielu vēlmi iziet laukumā un spēlēt," skaidroja treneris

Nolans par aizvadīto maču īpaši slavēja Juri Štālu, Mārtiņu Cipuli un Gintu Meiju, jo viņi spēlēja ar lielu atdevi.

Tikmēr Lielbritānijas izlases galvenais treneris Tonijs Hends norādīja, ka viņi ir apzinājušies, ka uz Latviju brauc spēlēt pret vienu no pasaules labākajām komandām. Viņi zinājuši, ka būs smagi.

"Esmu apmierināts ar komandas sniegumu, bet mums ir jāatgūstas spēlei pret Franciju. Būsim gatavi un spēlēsim ar lielu enerģiju," teica Lielbritānijas izlases galvenais treneris.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā Kazahstāna ar 3:2 pārspēja Franciju.

Turnīra turpinājumā piektdien Latvija sacentīsies ar Kazahstānu, bet Lielbritānija tiksies ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!