Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans starpsezonā varētu atlaist visus savus palīgus, bet sastāvam piesaistīt latviešu speciālistu Artūru Irbi, vēsta sporta radio stacija "WGR 550".

Nolans ir neapmierināts ar saviem palīgiem, kuru vidū ir arī bijušais Kolorādo "Avalanche" galvenais treneris Džo Sako. Tāpat kanādiešu speciālists izteicies, ka vēlas strādāt ar cilvēkiem, kurus labi pazīst, minot apbrīnu pret Irbi.

Kādreizējais NHL vārtsargs Irbe līdz šim kā treneris pasaules spēcīgākajā līgā strādājis 2010./11.gada sezonā, kad bija Vašingtonas "Capitals" vārtsargu treneris. Tomēr pēc tam viņš amatu atstāja, jo neredzēja karjeras izaugsmes iespējas.

Atlaišana attiektos arī uz "Sabres" fizioterapeitu Dagu Makkīniju, kurš amatu ieņēmis jau 20 gadus. Nolans uzskata, ka vienība pašlaik nav labā sportiskajā formā, turklāt fizioterapeitam arī jāuzņemas atbildība par daudzajām spēlētāju traumām.

Šajā sezonā "Sabres" rindās spēlē arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.
Regulārās sezonas pēdējās divas spēles "Sabres" aizvadīs sestdien un svētdien. Jau tagad zināms, ka vienība paliks līgas noslēdzošajā pozīcijā.

Kā zināms, Nolans pašlaik ir arī Latvijas izlases galvenais treneris, tomēr paredzams, ka viņš pēc šī gada pasaules čempionāta atstās amatu.

Ar "Sabres" komandu Nolans nesen noslēdza vienošanos uz trim sezonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!