Foto: F64

Lai arī Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlēs sacenšas ar Krievijas otro valstsvienību, tā ir pietiekoši meistarīga komanda, lai mačos pret tādu Latvijas hokejisti augtu kā sportisti, uzskata izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienība, gatavojoties Soču olimpiskajām spēlēm, pirmajā pārbaudes mačā savā laukumā piektdien ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) uzvarēja Krievijas otro valstsvienību. Latvijas izlases labā vārtus guva Artūrs Kulda, Mārtiņš Karsums, Miks Indrašis un Miķelis Rēdlihs.

"Esmu ļoti priecīgs par šodienas sniegumu. Mēs darbojāmies patiešām labi it īpaši pirmajās divās trešdaļās. Trešajā trešdaļā Krievijas izlase parādīja, uz ko ir spējīga," pēc cīņas izteicās Nolans. "Tikai mačos pret šādiem pretiniekiem varam augt. Spēlēšana pret Krievijas izlasi mums vienmēr ir liels gods."

Treneris pauda gandarījumu par Karsuma un Rēdliha sniegumu aizvadītajā spēlē, izsakoties, ka potenciālie valstsvienības līderi sevi nodemonstrēja labi. Nolans izteicās, ka sestdien paredzētajā abu komandu otrajā tikšanās reizē laukumā nedosies vairāki Latvijas izlases līderi, ieskaitot Karsumu un Oskaru Bārtuli.

"Pāris līderiem dosim atpūtu, jo mums ir jātiek skaidrībā ar to, kāda Sočos izskatīsies mūsu ceturtā maiņa. Es zinu, kā spēlē Karsums vai Bārtulis, taču gribu uzzināt, kā spēlē Vitālijs Pavlovs vai Guntis Galviņš," izcēla Nolans. "Uz divām brīvajām vietām olimpiskajā sastāvā mums ir desmit pretendenti."

Arī sestdien Latvijas izlases vārtus sargās Edgars Masaļskis, bet 19 gadus vecais Elvis Merzļikins palīdzēs Latvijas U-20 izlasei Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra mačā pret Austrijas vienaudžiem.

Tikmēr Krievijas izlases galvenais treneris Valērijs Bragins izteicās, ka šis Latvijas izlases modelis ir ļoti spēcīgs, jo tajā spēlē virkne šosezon pārliecinošu sniegumu demonstrējošā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" hokejistu.

"Šie puiši pastiprināti ar citiem spēcīgiem hokejistiem, bet mums ir jauna komanda ar perspektīviem spēlētājiem. Ar katru trešdaļu savu sniegumu uzlabojām, taču kopumā Latvijas izlases uzvara bija pelnīta," pauda Bragins. "Mūsu izlases spēlētāji savos klubos spēlē trešajā vai ceturtajā maiņā. Spēlēšana vairākumā vai mazākumā šajās cīņās viņiem ir kas jauns."

Sestdien abas komandas spēkosies atkārtoti. Šīs Latvijai ir vienīgās pārbaudes spēles savā laukumā, gatavojoties Sočiem.

Gatavojoties 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, 17. un 18.decembrī Latvijas izlase izbraukumā divas reizes spēkiem mērosies ar Vācijas izlasi. Savukārt spēļu priekšvakarā Sočos tiks aizvadītas pārbaudes spēles ar Krieviju un Austriju.

Olimpisko hokeja turnīru Latvijas izlase sāks 12.februārī ar spēli pret pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējiem Šveici. Pēc tam 14.februārī Latvijas pretiniece būs Čehija. Savukārt vēl dienu vēlāk Latvijas izlase sacentīsies ar pasaules čempioniem zviedriem.

18.februārī būs kvalifikācijas spēles ceturtdaļfinālam, kas norisināsies 19.februārī, bet pusfināli tiks aizvadīti 21.februārī.

Starts Soču Olimpiādē Latvijas hokeja izlasei olimpiskajās spēlēs būs ceturtais pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!