Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres", kur spēlē latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, no darba atbrīvojis kādreizējo Latvijas hokeja izlases galveno treneri Tedu Nolanu, paziņojis kluba ģenerālmenedžeris.

No darba atbrīvots arī galvenā trenera Nolana palīgs Denijs Flins, bet darba līgumi netiks pagarināti ar vēl diviem treneriem - Braienu Trotjeru un Tomu Kūlenu, liecina paziņojums kluba mājas lapā.

Tikmēr darbu "Sabres" sistēmā saglabājis leģendārais latviešu vārtsargs Artūrs Irbe, kuram līgums ir uz vēl vienu sezonu.

"Es nedomāju, ka mēs būsim vājākā komanda līgā. Pēc maiņu darījuma termiņa beigām, kad aizmanījām vairākus spēlētājus, man jāuzņemas liela daļa vainas par to, kādu sniegumu demonstrēja komanda," sacīja "Sabres" ģenerālmenedžeris Tims Marejs. "Mums bija viens labs posms, kad komanda spēlēja labi un vārtsargu sniegums bija lielisks, bet tad atkal sekoja zaudējumu sērija. Ja mēs sezonu pabeigtu 24.vietā, tad, iespējams, Nolana atlaišana nenotiktu."

Marejam ar Nolanu nekad nav bijušas ļoti labas attiecības, taču viņi esot sarunājušies un viens otru nav ienīduši. Nesaprašanās esot bijušas, kad notika daudzās spēlētāju maiņas. Tomēr komandas ģenerālmenedžeris negrasās visā vainot Nolanu.

Kā zināms, "Sabres" otro gadu pēc kārtas noslēdza sezonu kā NHL vājākā komanda, līdz ar to Bufalo komandai NHL draftā būs viena no pirmajām izvēles tiesībām. Tas "Sabres" dod iespēju NHL draftā izvēlēties kādu no Ziemeļamerikas jaunajiem talantiem, kuriem sola spožu nākotni.

Par Bufalo "Sabres" galveno treneri toreizējais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Nolans kļuva 2013.gada 13.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!