Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles balsojums noslēdzies ļoti patīkami Latvijas sporta līdzjutējiem, tomēr Zemgus Girgensona un piecu Čikāgas "Blackhawks" spēlētāju iebalsošana raisījusi diskusiju par līgas Zvaigžņu spēles balsošanas sistēmu.

Jau vēstīts, ka, galvenokārt pateicoties Latvijas līdzjutēju ieguldītajām pūlēm, Girgensons uzvarēja NHL Zvaigžņu spēles balsojumā ar 1 574 896 balsīm. Aiz viņa palika pieci "Blackhawks" spēlētāji – uzbrucēji Patriks Keins (1 232 201 balsis) un Džonatans Tēvzs (1 217 210 balsis), aizsargi Dankans Kīts (1 198 172 balsis) un Brents Sībrūks (1 016 992 balsis), kā arī vārtsargs - Korijs Kraufords (1 099 504 balsis).

Šie balsošanas rezultāti izraisījuši neskaitāmas diskusijas par to, vai šāda balsošanas sistēma ir pati labākā. Dienas laikā no vienas IP adreses varēja balsot desmit reizes, taču pirms tam bija jāpiereģistrējas NHL mājaslapā.

"Katru reizi, kad sporta līga ļauj līdzjutējiem noteikt Zvaigžņu spēles dalībniekus, tai jārēķinās ar iespējamību uz absurdu. Tā kā šajā sezonā ir hokejā, " rakstīja izdevums "The National".

Jau pēc balsošanas starprezultātu publicēšanas "Sabres" apskatnieks un "Bufalo News" žurnālists Maiks Haringtons izteicās: "NHL Zvaigžņu spēles balsojums ir jāpārskata. Balsojums par Girgensonu kļuvis par farsu."

Acīmredzami, ka šogad līdzjutēju balsojumā ir nostrādājušas divas izteiktas kampaņas – kampaņa par Girgensonu un kampaņa par "Blackhawks" spēlētājiem. Tas NHL nenotiek pirmo reizi. 2007.gadā līdzjutēji sāka amizantu kampaņu ar aizsargu Roriju Ficpatriku no Vankūveras "Canucks". Viņš tajā sezonā līdz balsošanai 22 spēlēs tika pie viena rezultativitātes punkta, tomēr kampaņa "Balso par Roriju" palīdzēja viņam ilgu laiku būt starp pretendentiem uz vietu Zvaigžņu spēles komandas sākumsastāvā. Lai arī beigās viņš netika pie šī goda, paliekot pirmais aiz "strīpas", tomēr sākās diskusijas.

Vieni norādīja, ka tā ir iespēja "melnā darba" darītājiem tikt Zvaigžņu spēles komandā, kamēr citi uzsvēra, ka šī spēle ir hokejistiem, kas rada interesi par šo līgu. "Girgensons iegūst Rorija Ficpatrika balvu," ironiski rakstīja medija "Sportsnet" žurnālists Džons Šenons.

Arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) vairākus gadus Ķīnas milzis Jao Mins ar milzu pārsvaru iekļuva Zvaigžņu spēles sākumsastāvā. Pirmajās sezonās viņš, iespējams, neatbilda NBA zvaigznes statusam, bet vēlāk noteikti bija starp labākajiem garajiem spēlētājiem.

Skaidrs, ka Girgensona dalība NHL Zvaigzņu spēlē ir viņam piešķirtais avanss no Latvijas un "Sabres" līdzjutējiem, tomēr ne viens vien eksperts, to starp arī Teds Nolans, norādījis uz latvieša lieliskajām īpašībām laukumā, uzsverot, ka viņš nākotnē noteiktu kļūtu par līgas zvaigzni.

Vairāki Ziemeļamerikas hokeja eksperti sociālajos tīklos un savos viedokļu rakstos izteikušies, ka piecu "Blackhawks" spēlētāju iebalsošana ir lielāka NHL Zvaigžņu spēles tēla bojāšana. Tajā pašā laikā jāatceras, ka tikai šie seši spēlētāji no balsojuma iekļūst Zvaigžņu spēlē. Pārējos noteiks spēles dalībniekus noteiks NHL pārstāvji.

"Citiem šie rezultāti šķiet nomācoši, tomēr tajā pašā laikā tas var padarīt spēli daudz interesantāku," teikts "NBC Sports" rubrikā "ProHockeyTalk".

Liels skaits NHL fanu sociālajā tīklā "Twitter" pauž, ka līgai vajadzētu atzīt, ka pašreizējā balsošanas sistēma nedarbojas. "Vai kāds tiešām domā, ka šie ir tie rezultāti, kurus vēlas redzēt neitrālie fani?" jautā kāds no sporta līdzjutējiem.

Šie balsojuma rezultāti ļoti daudzus nav atstājuši vienaldzīgus, tikmēr mēs Latvijā visi turpinām priecāties par labi padarītu darbu un par iespēju redzēt Girgensonu NHL Zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!