Foto: F64

Bijušais Latvijas izlases spēlētājs un ilggadējais Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs vienojies par sadarbību ar "Optibet" hokeja līgas (OHL) līderi "Liepāju", pirmdien paziņots kluba "Twitter" vietnē.

Sējējs pievienosies kluba treneru kolektīvam.

"Pastiprinām treneru korpusu un pievienojam vēl vienu pieredzējušu treneri un hokeja personību Normundu Sējēju," kluba "Twitter" vietnē pirmdien raksta "Liepāja" līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs Andrejs Žukovs.

Viņš pauž pārliecību, ka "tas būs liels pienesums ne tikai klubam, bet visai hokeja kustībai Liepājā".

2020./2021.gada sezonā komanda trenējusies uz spēlējusi Gunta Pujāta vadībā, kuram palīdz Reinis Repšs un Kārlis Liepiņš.

Sējējs Rīgas "Dinamo" sāka spēlēt sezonā, kas 1988.gada pavasarī beidzās ar kluba vienīgajām PSRS čempionātā izcīnītajām medaļām - sudrabu. Viņa kontā PSRS augstākajā līgā līdz PSRS sabrukumam trijās sezonās bija 112 spēles ar diviem (0+2) rezultativitātes punktiem.

Vēlāk viņš spēlēja arī Somijā, Čehijā, Vācijā, Šveicē, Slovākijā un Latvijā. Latvijas izlases rindās viņš spēlēja katru gadu no 1993.gada pavasara, kad izlase iekļuva pasaules čempionāta B grupā, līdz pat 2001.gadam, vēlāk izlases rindās pasaules meistarsacīkstēs parādoties ar pārtraukumiem.

Kā trenera palīgs Sējējs trenera karjeru sāka 2004./2005.gada sezonā, kad hokeja kluba "Rīga 2000" rindās to apvienoja ar spēlēšanu. 2008.gada vasarā viņš kļuva par jaundibinātā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeri, šajā amatā esot līdz pat 2015./2016.gada sezonai ar pārtraukumu 2012./2013.gada sezonā, kuru viņš pavadīja divos Čehijas klubos - KHL klubā Prāgas "Lev" un Prāgas "Sparta".

Divu sezonu laikā, sākot ar 2015./2016.gada sezonu, viņš "Dinamo" pabija ģenerālmenedžera, trenera palīga un trenera statusā, 2018./2019.gada sezonā ieņēma trenera palīga lomu Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubā "Rīga", bet iepriekšējā sezonā bija ģenerālmenedžeris Augstākās hokeja līgas (VHL) Uzbekistānas klubā Taškentas "Humo".

"Liepāja" ir turnīra tabulas vadībā ar 12 punktiem astoņos dueļos. Tālāk ar 11 punktiem septiņās spēlēs seko "Olimp"/"Venta 2002", bet vadošo trijnieku ar desmit punktiem noslēdz "Mogo"/LSPA, kurai ar tikpat punktiem sešos mačos seko "Zemgale"/LLU. Hokeja skola "Rīga" astoņās spēlēs tikusi pie pieciem punktiem, par diviem mazāk ir "Prizmai"/IHS, kamēr Daugavpils "Dinaburga" četros mačos palikusi bešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!