Foto: F64

Saistībā ar koronovīrusa izraisītās slimības "Covid-19" straujo izplatību pasaules hokeja čempionāts varētu tikt atcelts, izteicies Norvēģijas Hokeja federācijas prezidents Otars Eide. Savukārt Latvijas valstsvienība savus plānus nemainīs līdz oficiālam Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) paziņojumam, atklāja pirmdien Latvijas Televīzijas "Sporta studijā" teica LHF sporta direktors Edgars Buncis.

"IIHF atcēla pasaules čempionātu sievietēm. Šī iemesla dēļ ļoti ticams, ka tas pats notiks ar pasaules čempionātu vīriešiem," Eides teikto citē izdevums "Iltalehti".

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātu sievietēm šogad bija paredzēts rīkot divās Kanādas pilsētās - Halifaksā un Truro. IIHF ziņo, ka šajās pilsētās varēs notikt 2021. gada pasaules čempionāts.

Savukārt Buncis "Sporta Studijā" stāstīja, ka "Covid-19" izplatība varētu ieviest izmaiņas pasaules čempionāta norisē, taču LHF rīcībā šobrīd nav informācijas, kas liktu pārskatīt valstsvienības gatavošanās plānus.

LHF gaida 16.-17. martu, kad risināsies IIHF padomes sēde, kurā varētu kļūt zināms, vai čempionāts Šveicē notiks. Atsevišķi IIHF padomes locekļi par pēdējo iespējamo termiņu pasaules čempionāta likteņa izšķiršanai uzskata 20. aprīli, bet Latvijas izlases gatavošanās kontekstā skaidrība būtu nepieciešama jau agrāk, paskaidroja Buncis. Viņaprāt, pašlaik ir grūti paredzēt, vai čempionāts Šveicē notiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!