Foto: AP/Scanpix
Par pasaules U-20 hokeja čempionāta pusfinālistiem pirmdien kļuva Krievijas, Zviedrijas, ASV un Kanādas valstsvienības.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Krievijas hokejisti ar rezultātu 4:0 pārspēja šī turnīra lielākās sensācijas autorus dāņus. Krievijas izlasē divus vārtus guva Kirils Kaprizovs, bet reizi precīzi meta Aleksandrs Puloņins un Pāvels Karnauhovs.

Savukārt Zviedrijas valstsvienība vēl pārliecinošāk tika galā ar Slovākijas vienaudžiem – 8:3. Zviedriem pa diviem vārtiem guva Tims Soderlunds un Joels Ēriksons, bet ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rasmuss Asplunds.

Nākamajā ceturtdaļfinālā ASV izlase daudz sīvākā cīņā ar rezultātu 3:2 pārspēja Šveices valstsvienību.

Līdz pirmās trešdaļas 11. minūtei amerikāņi izvirzījās vadībā ar 2:0, precīzi metot Džeremijam Brako un Lūkam Kuninam, taču turpinājumā šveicieši izlīdzināja rezultātu. Vispirms 31. minūte Niko Hiršers guva vārtus, bet 46. minūtē viņš panāca neizšķirtu. 18 sekundes vēlāk Džordans Grīnvejs guva uzvaras vārtus ASV izlasei un ieveda savu komandu pusfinālā.

Visbeidzot turnīra mājinieki, Kanādas spēlētāji, ar rezultātu 5:3 pieveica Čehijas hokejistus un turpināja cīņu par augstākā kaluma godalgām.

Pirmos vārtus šajā spēlē guva čehi, kad rezultatīvs 17. minūtē bija Dāvids Kase, bet otrās trešdaļas ievadā Bleiks Spīrs atjaunoja līdzsvaru uz spēles tablo. 28. minūtē kanādieši pārņēma vadību pēc Mičela Stīvensa metiena, taču minūti vēlāk Tomašs Soustals pats izkārtoja sev vārtu guvumu (2:2).

Spēles turpinājumā kanādieši Tomass Šabo un Žuljēns Gotjē panāca savai komandai divu vārtu pārsvaru, ko čehiem vairs neizdevās atspēlēt. Simons Stranskis vienus vārtus gan atguva, bet uzreiz pēc tam Gotjē atkal atjaunoja drošāku pārsvaru savai komandai

Pusfinālā ASV izlase tiksies ar Krievijas hokejistiem, bet Zviedrija sacentīsies ar Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!