Foto: stock.xchng
Ņūdžersijas „Devils” Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs ceturtdien atlaiduši treneri Džonu Maklīnu, kura vietā stāsies iepriekšējais komandas treneris Žaks Lemērs, vēsta NHL mājas lapa.

Lemērs pie trenera pienākumu pildīšanas stāsies jau ar ceturtdienas spēli pret Ņujorkas „Islanders”. Pārējais treneru korpuss netiek mainīts.

Ņūdžersijas klubs aizvada vien uzliktākajām sezonām pēdējo gadu laikā – līdz šim komanda spējusi uzvarēt tikai deviņās spēlēs un līgas kopvērtējumā atrodas 30. vietā.

Maklīns, kurš šogad debitēja NHL kā treneris, savā amatā noturējās tikai 33 spēles, kuru laikā tā arī nespēja komandā ieviest savu spēles redzējumu, neskatoties uz to, ka viņa rīcībā bija viens no labākajiem uzbrucējiem Iļja Kovaļčuks, kurš vasarā parakstīja līgumu ar „Devils” uz 15 gadiem. Viņš 32 spēlēs guvis tikai astoņus vārtus.

65 gadus vecajam Lemēram tā būs trešā atgriešanās „Devils” komandā. Pirmoreiz ar Ņūdžersijas komandu viņš strādāja laikā no 1993. līdz 1998. gadam, un viņa vadībā „Devils” 1995. gadā ieguva Stenlija kausu. Pēc tam astoņus gadus aizvadījis Minesotas „Wild”, Lemērs pagājušosezon atgriezās „Devils”, aizvedot komandu līdz Atlantijas okeāna divīzijas čempionu titulam. No Stenlija kausa izcīņas viņš ar komandu gan izstājās pēc pirmās kārtas, kurā piekāpās Filadelfijas „Flyers”, un drīz pēc tam Lemērs paziņoja par trenera karjeras beigšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!