Foto: AFP/Scanpix
Savu otro Eiropas tūres spēli Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs Ņujorkas "Rangers" aizvadīja Zviedrijā, Gēteborgā, kur guva otro uzvaru, ar 4:2 pieveicot Frolundas "Indians" komandu.

Gēteborgā šī NHL komanda tika sveikta ar ovācijām, pareizāk, tās vārtsargs Henriks Lundkvists, kurš septiņas sezonas aizvadīja "Indians" rindās, iekams pirms sešiem gadiem pārcēlās uz Ziemeļameriku. Pārpildītā ledus arēna sveica vārtsargu īpašā ceremonijā, aizkustinot viņu līdz asarām.

"Parasti ļoti koncentrējos spēlei un zinu, ko darīt, bet te man pirmajā periodā pa galvu jaucās tik daudz domu, ka bija grūti spēlēt," atzīstas pieredzējušais vārtsargs. "Šajā klubā ("Indians") nonācu, kad man bija 16 gadi, bet viņu spēles skatījos no piecu gadu vecuma - tēvs pirmoreiz aizveda mani uz arēnu un tas kļuva par manu sapni - spēlēt šai komandā. Tagad es esmu šeit un spēlēju pret savu dvīņubrāli, pret Frolundas komandu, esot Ņujorkas "Rangers" sastāvā, un sapratu to pirms spēles. Tas vienai reizei ir par daudz."

Lundkvists šai mačā atvairīja 32 pretinieku metienus pa saviem vārtiem, nodrošinot "Rangers" otro uzvaru Eiropas tūrē. Vārtus Ņujorkas kluba labā guva Kriss Ņūberijs, Maikls del Coto, Ēriks Kristensens un Maiks Rups.

Pirmie vadībā izvirzījās "Rangers", taču "Indians" vēl pirmajā trešdaļā rezultātu izlīdzināja, bet tas palika zviedru klubam tuvākais rezultāts uzvarai. Ņujorkieši spēles turpinājumā izvirzījās vadībā ar 3:1, tad "Indians" samazināja viesu pārsvaru līdz vieniem vārtiem - 3:2, bet trīs minūtes pirms mača beigām Rups panāca 4:2 viesu labā.

Kā ziņojām, pirmajā Eiropas tūres jeb "NHL Premiere" spēlē Čehijā Ņujorkas "Rangers" uzvarēja Prāgas "Sparta" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!