Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Pieredzējušais latviešu hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis pievienojies pazīstamajam Zviedrijas otrās līgas – "Allsvenskan" – klubam "MoDo", ziņo klubs. Šajā vienībā nākamajā sezonu spēlēs arī Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Marenis.

Klubs atklāj, ka līgums ar 29 gadus veco vārtsargu noslēgts uz vienu sezonu.

Jau pirms "MoDo" vienības paziņojuma portāls "Allehanda.se" vēstīja, ka 29 gadus vecais Gudļevskis noskatīts kā nākamās sezonas komandas pirmais numurs. "Viņš ir interesants vārtsargs, bet no tālākiem komentāriem atturēšos," sarunā ar portālu tobrīd norādīja "MoDo" sporta direktors Henriks Gradins.

Pagājušās senas pirmo pusi Gudļevskis pavadīja Slovākijas klubā Bratislavas "Slovan". Vietējā čempionāta 17 spēlēs viņš vidēji ielaida 2,52 ripas un atvairīja 90,9% metienu. Savukārt sešās IIHF Čempionu līgas cīņās viņam caurmērā 2,66 vārti un 92,1% metienu.

Savukārt sezonas otrajā daļā Gudļevskis papildināja Zviedrijas augstākās līgas kluba "Brynas" rindas, kur bija otrais vārtsargs. Piecās spēlēs viņš vidēji kapitulēja 2,00 reizes un tika galā ar 92,1% metieniem.

Gudļevskis šogad nepiedalījās pasaules čempionātā, taču bija Latvijas izlases trešais numurus Pekinas olimpiskajās spēlēs.

"MoDo" pagājušajā sezonā bija "Allsvenskan" regulārā turnīra otrā spēcīgākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā apstājās pusfinālā, paliekot bez vietas augstākajā līgā. Šis klubs Zviedrijas čempionātā triumfējis divreiz, turklāt no tā nāk vairāki slaveni hokejisti – Pēters Forsbergs, brāļi Daniels un Henriki Sedīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!